Belföld

Többnapos fesztivállal ünnepli idén a kormány az államalapítást

Többnapos fesztivált rendez a magyar kormány az államalapítás évfordulójára, melynek szó szerint legnagyobb durranása a két évvel ezelőttinél jóval nagyobb és látványosabb tűzijáték lesz.

Többnapos fesztivállal ünnepli idén a kormány az államalapítást
Két éve is nagy élmény volt a tűzijáték, idén azonban a látványra még nagyobb hangsúlyt fektetnek
Fotó: MH/Purger Tamás

A Magyar Hírlap információi szerint minden idők egyik, ha nem a legnagyobb tűzijátékát szervezi meg a kormány idén augusztus 20-ára. 

Az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére rendezett programoknak a tűzijáték csupán egy, de alighanem leglátványosabb eleme lesz, hiszen a tervek szerint a két évvel ezelőttihez képest (tavaly nem lehetett rendezni a vírushelyzet miatt) kétszer olyan hosszú pirotechnikai műsor várható.

Az eddigi rendezvényekkel ellentétben az idei évben a koronavírus harmadik hullámának legyőzése után több napra osztják a rengeteg programot, így az augusztus 20-i ünneplés minifesztivállá válik, messze felülmúlva a korábbi évek terveit.

Lapunk információi szerint azonban sajnálatos módon az államalapítás ünnepén rendezett tűzijáték története során először marad ki a fellövések helyszínei közül a Lánchíd, ugyanis a Karácsony Gergely vezette főváros akadékoskodása miatt ezt nem lehet megszervezni.

A balliberális városvezetés a fényfestést sem volt hajlandó engedélyezni, így a Lánchíd nem kap majd szerepet a programok között egyszerű vizuális elemként sem.

A kormány azonban úgy döntött, hogy a Karácsony-féle példátlan gáncsoskodás nem szab gátat a hatalmas ünneplésnek, a Duna eddig használt szakaszán tovább nyújtotta a „nézőteret”, ami idén a Margit hídtól egészen a Petőfi hídig tart majd. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom