Belföld

Karácsony leaszfaltozta Budapest egyik legszebb virágágyását

A Clark Ádám téri zöld ágyás és körforgalom túlélte az 1956-os forradalom eseményeit, a szovjet elnyomás évtizedeit és a rendszerváltást is, de Karácsony Gergelyt már nem - közölte Facebook-oldalán szombaton a Fidelitas.

Karácsony leaszfaltozta Budapest egyik legszebb virágágyását
Karácsony szokás szerint csak rombolni tud: miközben a zöldterületek növelésével kampányolt, a Clark Ádám téri virágágyást is leaszfaltozta
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A közösségi oldalon közzétett videójában a Fidesz ifjúsági szervezete emlékeztetett: Karácsony korábban a zöldterületek védelmét és növelését ígérte, ehelyett hatalmas területek állnak gondozatlanul, nyaki érő gazt méhlegelőnek csúfolnak, a Clark Ádám téri virágos körforgalmat pedig leaszfaltozták. Semmit nem csinált meg a főpolgármester abból, amit ígért.

Budapest egyik legszebb virágágyása ez idáig a Clark Ádám téren volt
Budapest egyik legszebb virágágyása ez idáig a Clark Ádám téren volt
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidelitas ezért úgy döntött, hogy ha csak szimbolikusan is, de visszaállítjuk az egyik legszebb virágágyást, amit Karácsony és a baloldal elvett a fővárosiaktól. Egyúttal mindenkit arra biztattak, hogy hozzanak ide növényeket és virágokat, így újra zöldebbé téve a körforgalmat.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Grillsütőbe ültetnék az utasokat

ĀKarácsony Gergelyt nem érdeklik a dugók, és a hűsítetlen szerelvények is hidegen hagyják, noha a fővárosiak nagy többsége kezdi elveszíteni a türelmét egy felmérés szerint