Belföld

Kocsis Máté: Szerencse, hogy nincs összehangolt baloldali propagandasajtó

„Dübörög a belpolitika ezerrel, kirobbant a szegedi szúnyogbotrány (SzSzB)!” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté kedden. A Fidesz frakcióvezetője arra reagált, hogy az RTL, a Telex, a HVG, a 24.hu, a Népszava és más baloldali portálok hétfő este „valahogy pont egyszerre figyeltek fel egy 7 nappal korábbi” bejegyzésére.

Kocsis Máté: Szerencse, hogy nincs összehangolt baloldali propagandasajtó
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Sok szúnyog, kevés térfigyelő kamera, zűrös városvezetés, erősödő jobboldal”

Kocsis egy héttel korábban az alábbiakat írta: Szeged – kézilabdabajnok városi csapat, sok szúnyog, kevés térfigyelő kamera, zűrös városvezetés, erősödő jobboldal.”

A Fidesz frakcióvezetőjének bejegyzésére a fentebb említett baloldali portálok az alábbi cikkekkel reagáltak:

24.hu: Szúnyog-ügy: Kocsis Máté Botka Lászlóra célzott, de Pintér Sándort találta el
RTL: Ki a hibás a sok szúnyogért?
Népszava: Kocsis Máté a szúnyogokat felhasználva csipkedte Szeged ellenzéki vezetését,…
HVG: Kocsis a sok szúnyogra panaszkodott, de kicsit félrement a kritika

„Az RTL, a Telex, a HVG, a 24.hu, a Népszava és más baloldali portálok tegnap este valahogy pont egyszerre figyeltek fel egy 7 nappal korábbi bejegyzésemre” – reagált a cikkekre keddi bejegyzésében a frakcióvezető. Mint fogalmazott:

Milyen szerencse, hogy nincs összehangolt baloldali propagandasajtó, hiába, no, csak véletlenek vannak.”

Kocsis: Szuper sajtómunka „Azt ötölték ki tehát, hogy mecsoda blama a csodás szegedi önkormányzatot okolnom a szúnyogokért, hiszen a gyérítés a kormány dolga!” – fogalmazott a frakcióvezető.

A politikus leszögezte: a szöveg nem tartalmaz kritikát, pusztán azt a tényt állapítja meg, hogy Szegeden sok a szúnyog. Bárki is a felelős érte, sok a szúnyog. Erre panaszkodtak az ott élők. Pont.”

A képviselő bejegyzésében arra is kitért, hogy a BM OKF honlapján egyébként az alábbi információ található: „a központi szúnyoggyérítés mellett minden önkormányzatnak lehetősége van saját költségvetése terhére szúnyoggyérítést végeztetni a településen.”

Objektum doboz

Kocsis hozzátette azt is: „tehát a féltve őrzött Botka László ha nagyon akarná, pont megtehetné, hogy szúnyogot irt, de jobb másra mutogatni.” A frakcióvezető kiemelte: „számos településen (balos polgármesterek is) megteszik ahelyett, hogy durcásan a propagandasajtóhoz rohangálnának.”

Az országgyűlési képviselő egyúttal „az év legjobb sajtómegkeresésére” is reagált, miszerint tett-e bejelentést a BM OKF-nél a szegedi szúnyoghelyzet miatt. Kocsis Máté válasza erre a következő volt: „Nem, mert csak nagyobb vérszívók észlelése esetén teszek ilyet. De a szegedi önkormányzatnál vannak olyanok is”. „Züm-Züm!” – zárta bejegyzését Kocsis.

Kapcsolódó írásaink