Belföld

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött egészségügyi érdekképviseletekkel az Emmi

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetével (MSZ EDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetével (MÖSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött egészségügyi érdekképviseletekkel az Emmi
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (k) beszél, mellette Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke (b) és Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ) elnöke, a stratégiai partnerségi megállapodás aláírói a dokumentum aláírása előtt az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi)
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 A dokumentumot Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke és Toma Lajos, a MÖSZ elnöke pénteken Budapesten írta alá.

Kásler Miklós az aláírást megelőzően azt mondta: a megállapodásban rögzítik, hogy kölcsönösen tájékoztatják egymást az elképzeléseikről, ötleteikről. Mindettől azt várják, hogy közösen segíthessenek.

Cser Ágnes arról beszélt, hogy hosszú évek óta „igényes együttműködés” van az Emmi és az általa vezetett szakszervezet között, és azért küzdenek közösen, hogy az egészségügyben dolgozók élet- és munkakörülményei, jövedelme méltó legyen az általuk végzett feladathoz.

Toma Lajos elmondta, 2016-ban kezdődött az érintettek között tárgyalássorozat, a megállapodás most ennek egy állomása. A két szakszervezet és a minisztérium azt vállalta, hogy az egészségügy jobbításáért próbálnak mindent megtenni - közölte.

A közreadott sajtóanyag szerint a megállapodás annak érdekében jön létre, hogy a miniszter közvetlenül bevonja a jogszabály előkészítésébe a stratégiai partnereket, az egészségügyi humánerőforrás helyzetét javító intézkedésekben és jogszabályok kialakításában előzetes véleményezési jogot biztosítva nekik.

Kapcsolódó írásaink

„Önök megharcoltak az ismeretlennel”

ĀKásler Miklós és Pintér Sándor közös közleményben köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a Semmelweis-napon, Simicskó István is köszönetet mondott áldozatos munkájukért