Belföld

Csupán epizódszereplő, hiába építgeti karrierjét

Több mint húsz hónapja kénytelenek már szembenézni a budapestiek Karácsony Gergely dilettáns döntéseinek, teszetoszaságának következményeivel

Levelet kapott a főpolgármester az autóklubtól: enyhítse, ne súlyosbítsa a közlekedési válságot!

Csupán epizódszereplő, hiába építgeti karrierjét
A városvezető késlekedése miatt éveket csúszott a Lánchíd felújítása is
Fotó: MH/Purger Tamás

Valójában Gyurcsány Ferenc a főnök. Karácsony Gergely és a többiek csak epizódszereplők – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő idei évadzáró beszédében Debrecenben, a Fidesz–KDNP-frakció kihelyezett ülésén. A nagyobbik kormánypárt elnöke arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy ugyan a bevándorláspárti baloldal most megrendezi az előválasztást, ez azonban csak egy álcázott politikai versenyfutás, valójában a bukott miniszterelnök osztja a szerepeket – például a főváros teszetosza vezetőjére.

Orbán Viktor úgy vélte, a Gyur­csány-show párbeszédes kormány-főjelöltjének nem a Fideszszel van vitája, hanem a való élettel, a múltjában rejlő hazugságokkal, a nyelvtudás hiányával és a városvezetéssel.

Karácsony 2010 előtti múltja telis-tele van rejtélyekkel. Életrajzában nem tüntette fel például, hogy cége a Medgyessy- és Gyurcsány-kabinetek idején a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkárságának dolgozott politikai tanács-adóként.

Szintén rejtély fedi a Párbeszéd társelnökének nyelvvizsgapapírjának hollétét, és bár Karácsony elismerte, hogy csupán egy nyelvi lektorátusi papírral bír – ami nyelvvizsgáztatók szerint ma körülbelül egy alapfokkal ér fel –, a kínos pillanatoktól ez sem mentette meg. Elég csak a megválasztása utáni nemzetközi sajtótájékoztatóra, illetve egy török csatornának adott interjúra gondolni, amelyben – tolmács segítségével – azt állította, Budapesten parkok újultak meg.

A baloldali politikus a napokban elismerte, hogy valótlanságokat állított, ám ez nem segít a budapestieken, akik immár több mint húsz hónapja kénytelenek szembenézni a főpolgármester dilettáns döntéseinek következményeivel.

Jó példa erre a Lánchíd napokban megindított felújítása, amely nem csupán drágábban készül majd el, mint az elődje, Tarlós István idején történt volna, hanem szerényebb műszaki tartalommal is. Mindezen túl Karácsony saját kampányára használja a történelmi műemlék rekonstrukcióját, amire a Fidesz–KDNP budapesti frakciója tegnap úgy reagált: nem azzal van probléma, hogy megkezdődtek a munkálatok, hanem azzal, hogy míg Tarlós mindent előkészített, Karácsonyék másfél évig nem csináltak semmit.

„Ha az eredeti tervekhez tartják magukat, akkor a felújított hidat most adhatnák át – fogalmazott a képviselőcsoport közösségi oldalán. – A Lánchíd olyan örökségünk, amelyre kötelességünk vigyázni. Szégyenteljes, hogy a főpolgármester ezt is csak saját politikai kampányának álságos sikerkommunikációjához akarja felhasználni” – írták.

Szintén probléma az egyidőben megindított fővárosi beruházások okozta forgalmi dugók kialakulása, ezek miatt azonnali válságkezelő intézkedéseket javasol a Magyar Autóklub a főpolgármesternek, mert „a kialakult közlekedési káosz” egyértelműen a szakmailag elhibázott forgalomszervezési döntések következménye.

Kapcsolódó írásaink

Közlekedési káoszt teremt Karácsony

ĀHa a főpolgármester idejében kihirdeti a Lánchíd felújításának pályázatát, a műemléket már átadhatták volna, nem kellene erre még másfél évet várni – mondta Láng Zsolt

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom