Belföld

Csak nyelvvizsgával lehet adjunktust kinevezni a Miskolci Egyetemen is

A törvény az irányadó

A Miskolci Egyetemen hozták létre az első önálló, egyszakos politológusképzést nappali és levelező formában az országban 1993-ban. Az egyetem lapunkkal közölte: az azóta végzett diákjaik közül számosan ismert politológusok, közéleti- és gazdasági szereplők lettek, a bölcsészkaron működő Politikatudományi Intézet munkatársai között pedig tudósok és a médiából ismert politikai elemzők találhatók.

Csak nyelvvizsgával lehet adjunktust kinevezni a Miskolci Egyetemen is
Fotó: mh

Az intézetben alkalmazott tanársegédi, adjunktusi, docensi munkakörökre vonatkozó szabályokra a felsőoktatási törvény az irányadó – írták, hozzáfűzve, ehhez igazodik az egyetem szervezeti és működési rendje is. A tanársegédi kinevezés feltételei így egyetemi diploma, illetve a doktori képzés (PhD) megkezdése, legalább egy, az adott szakmában használt idegen nyelvből középfokú komplex (B2) vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga, illetve ezzel egyenértékű nyelvtudás, gyakorlati vezetésre való alkalmasság, eredményes tudományos munka.

A folyamatos alkalmazás feltétele emellett a napi szakmai és egyetemi feladatokon túl a rendszeres publikációs tevékenység, a doktori iskola eredményes befejezése. Az adjunktusi munkakörben történő alkalmazásnak feltétele a PhD fokozat, legalább egy, az adott szakmában használt idegen nyelvből középfokú vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga, illetve ezzel egyenértékű nyelvtudás, a szakterület széles körű ismerete, magas színvonalú publikációs tevékenység, ötéves oktatói-kutatói gyakorlat, ennek hiányában hétéves szakmai gyakorlat, utóbbi esetében dékáni javaslatra lehet kisebb eltérés.

E munkakörben pályázat kiírása nem kötelező, de a dékán köteles az adott intézet véleményét kikérni a kérdésben. A folyamatos alkalmazás esetében a napi szakmai és egyetemi feladatokon túl szükséges a rendszeres publikációs tevékenység hazai és nemzetközi viszonylatban is. Sem tanársegéd, sem adjunktus, sem docens nem dolgozhatott és nem dolgozhat kinevezés nélkül.

Kapcsolódó írásaink

Közlekedési káoszt teremt Karácsony

ĀHa a főpolgármester idejében kihirdeti a Lánchíd felújításának pályázatát, a műemléket már átadhatták volna, nem kellene erre még másfél évet várni – mondta Láng Zsolt

Képmutatásban ismét jeles a Gyurcsány-lista

ĀLehullt a lepel a baloldalról: ha rosszul szerepel a nemzeti tizenegy, az kiváló alkalom arra, hogy Gyurcsányék a kormányt támadják. Ha jól szerepel a válogatott, akkor Karácsony Gergelyék megpróbálnak úszni a sikerben

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom