Belföld

Képmutatásban ismét jeles a Gyurcsány-lista

Lehullt a lepel a baloldalról: ha rosszul szerepel a nemzeti tizenegy, az kiváló alkalom arra, hogy Gyurcsányék a kormányt támadják. Ha jól szerepel a válogatott, akkor Karácsony Gergelyék megpróbálnak úszni a sikerben.

Képmutatásban ismét jeles a Gyurcsány-lista
A korábban stadionstopot hirdető városvezető is a lelátón ült
Fotó: Karácsony Gergely Facebook-old

„Orbán a beteg focihóbortjával orosz rulettet játszik emberek ezreinek életével. (… ) Néhány napja kiderült: Orbánnak azért annyira fontos a hirtelen nyitás, hogy júniusban foci-Eb-t rendezhessen” – kelt ki még április közepén közösségi oldalán Szabó Tímea. A társadalmi bázissal hadilábon álló Párbeszéd társelnöke azt véleményezte, hogy Magyarország egyedüliként engedélyezte a telt házas mérkőzést a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Csakhogy Szabó arra már nemigen tud mit mondani, hogy párttársa, az amúgy stadionstopot hirdető Karácsony Gergely főpolgármester maga is ott volt a keddi, Magyarország-Portugália (0–3) csoportmérkőzésen momentumos helyettese, Kerpel-Fronius Gábor, valamint Kukorelly Endre társaságában.

Hogy Szabó oltásellenes aknamunkája, járványriogatása mit ért, azt jelzi, hogy a stadionban 67 154 ember biztonságban szurkolhatott – köszönhetően annak, hogy hazánk átoltottsága példaértékű a világban, az EU-ban pedig a második legsikeresebb. Karácsony mellett más, a Gyurcsány Ferenc-vezette bevándorláspárti koalíció politikusai is ott voltak a kedd esti mérkőzésen.

Például az a füstgránátejtő Fekete-Győr András Momentum-elnök, aki 2018-ban azt mondta: „Az nekem nem elég, már bocsánat, hogy azért, mert magyar vagyok, ezért nekem szeretnem kell a magyar focit, bármennyire is sz*r az”. A most már nemzeti mezben pózoló pártvezér egyébként Szabóhoz hasonlóan, ugyancsak áprilisban negyedik hullámot vizionált.

Érdekesség, hogy míg Orbán Viktor kormányfő a nemzeti stadionban nézte meg a magyar labdarúgó-válogatott első mérkőzését, addig a bukott kormányfő felesége, Gyurcsányné Dobrev Klára egy fővárosi terasz kivetítői előtt követte a mérkőzést. Habár az összecsapást végignézte az oltásellenes miniszterelnök-jelölt, a himnuszt érdekes mód nem várta végig, épp ekkor támadt halaszthatatlan dolga.

Nyilvánvaló, hogy a baloldal számára csupán kampánytéma a futball, feleslegesen támadták a magyar kormány sportpolitikáját, hiszen két-három éve még azon az állásponton voltak: hazánknak nincs szüksége olyan sportkomplexumokra, mint a Puskás Aréna. Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnök például azt írta korábban közösségi oldalán: „Ami nekik a stadion, az nekünk az iskola”. A szocialisták másik társelnöke, Tóth Bertalan arról értekezett: üres stadionban kell majd gyönyörködnünk, feleslegesen épült fel a Puskás Aréna.

Kapcsolódó írásaink

Közlekedési káoszt teremt Karácsony

ĀHa a főpolgármester idejében kihirdeti a Lánchíd felújításának pályázatát, a műemléket már átadhatták volna, nem kellene erre még másfél évet várni – mondta Láng Zsolt