Belföld

Varga Judit: Nekünk a jogállam a digitális jogállamot is jelenti

Adatalapú, mesterséges intelligencia technológiával támogatott döntéshozatali és jogalkotási folyamatokat vezetünk be Magyarországon - írta közösségi oldalán az igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Nekünk a jogállam a digitális jogállamot is jelenti
Varga Judit igazságügyminiszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

A Kormány már 2020-ban elfogadta és bemutatta Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiáját, amely 2030-ig célul tűzte ki a mesterséges intelligencia versenyképességi szempontból hatékony átültetését és integrálását az ország életébe.

Az Igazságügyi Minisztériumban az uniós folyamatok támogatása mellett azon is dolgozunk, hogy a hazai igazságszolgáltatás a digitális átállásnak köszönhetően valamennyi állampolgár és vállalkozás számára a 21. századi igényeknek megfelelő módon – személyre szabottan – gyorsan és hatékonyan elérhető legyen -írta Varga Judit. 

Objektum doboz

Azok a nemzetállamok, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a mesterséges intelligencia- és adatszabályozás kihívásaira és a nemzeti adatszuverenitásuk biztosítására, azok minden szempontból előnyösebb helyzetbe kerülnek a többieknél - zárta bejegyzését. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom