Belföld

Niedermüllert láthatóan minden zavarja, ami magyar

A Fidelitas Írországba küldené Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármestert a 2021-es Labdarúgó-Európa-bajnokság idejére, hogy ne zavarja a magyar emberek szurkolását - mondta az ifjúsági szervezet kerületi elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Niedermüllert láthatóan minden zavarja, ami magyar
Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester
Fotó: MH/Purger Tamás

Virágh Előd felháborítónak nevezte, hogy Niedermüller Péter a keddi Magyarország-Írország válogatott labdarúgó-mérkőzés után azt írta a Facebookra, hogy „ma este Budapesten jobb volt írnek lenni”. A polgármester arra utalt, hogy a mérkőzés előtt az ír játékosok letérdelve tiltakoztak a gyűlölet ellen, míg a magyar játékosok állva maradtak, és a mezükön olvasható „respect” feliratra mutattak.

Niedermüllert láthatóan minden zavarja, ami magyar, pedig a következő hetekben sok címeres magyar zászló lesz látható Budapesten. Így neki és a magyar szurkolóknak is jobb lesz, ha az Eb ideje alatt Írországban tartózkodik - közölte Virágh Előd.

Ha valakinek van oka arra, hogy térdeléssel fejezze ki a bocsánatkérését, az pont Niedermüller Péter, illetve főnöke, Gyurcsány Ferenc, aki minden idők legrosszabb, legkorruptabb kormányzását vitte végig 2010 előtt - fogalmazott.

A sajtótájékoztató végén a Fidelitas aktivistái a VII. kerületi önkormányzat portáján leadtak egy szimbolikus, a „Gyurcsány Airways” írországi járatára szóló, a polgármester nevére kiállított repülőjegyet.

Kapcsolódó írásaink