Külföld

Az Európai Parlament politikai rendőrséget játszik

Az Európai Parlament (EP) baloldali, bevándorláspárti képviselői politikai rendőrséget játszanak, durván támadják azokat a nemzeti kormányokat és országokat, amelyek nemet mondanak az illegális migrációra, az erőltetett gender-ideológiára, és arra, hogy Brüsszelben döntsék el, miről mit lehet gondolni és mondani - jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban.

Az Európai Parlament politikai rendőrséget játszik
Az Európai Parlament ülése
Fotó: AFP/Stringer/Sputnik

Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a jogállamiság európai helyzetével foglalkozó vitáját követően magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: az EP-ben politikai természetű vita bontakozott ki, a baloldali képviselők jogi eszközök alkalmazásával, pénzügyi eszközök megvonásával fenyegetőztek.

Az ilyen fenyegetést Magyarország elutasítja és elfogadhatatlannak tartja. Az ilyen jellegű nyomásgyakorlás és ideológiai vita csak árt az Európai Uniónak, feszültséget és viszályt szít a tagállamok között - jelentette ki a képviselő.

Szerinte az EP baloldali, bevándorláspárti képviselői képtelenek elfogadni, hogy az Európai Unióban többféle értékrend létezhet, amely alapján többféle kormány működhet az egyes tagállamokban.

Jó ideje Magyarország és Lengyelország van a célkeresztben. Akik támadják a két országot, nincsenek tisztában a demokrácia alapjaival. Képtelenek elfogadni, hogy a demokrácia sokszínűséget jelent, és azt, hogy el kell fogadni a különböző véleményeket - mondta. Hozzátette: a január elseje óta érvényes jogállamisági feltételrendszerről szóló rendeletet zsarolóeszközként használva megpróbálják a politikai vitát jogi köntösbe bújtatni.

Mindezt a magyar baloldali EP-képviselők támogatták, ahogy az Európai Néppárt (EPP) is „beállt a baloldali többségű kórusba”, és a már korábban hallott, elfogadhatatlan és elvi szempontokból is hibás véleményeket ismételte - közölte.

„A politikai vitát politikai eszközökkel kell rendezni, és el kell fogadni egymás álláspontját” - fogalmazott Hidvéghi Balázs.
 

A hazánk ellen folytatott hajtóvadászatban a magyar baloldal is jeleskedik

Az Európai Parlament szerda délutáni plenáris ülésén az EP baloldali többsége az uniós pénzek megvonását célzó jogállamisági eljárás azonnali megindítását követelte Magyarország és Lengyelország ellen. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő felszólalásában hangsúlyozta: „az európai baloldal egyértelmű célja megbüntetni azokat, akik nem értenek velük egyet, akik nemet mondanak az illegális migrációra, a nemzeti hatáskörök lopakodó elvonására, a genderőrületre. Ez sajnos nem újdonság.”

Kósa kifejtette: Az Európai Bizottság helyesen jár el, amikor az Európai Unió Bíróságának a döntését megvárja. „Tudjuk jól, hogy Magyarország különösképpen a baloldal célkeresztjében van, a hazánk ellen folytatott hajtóvadászatban a magyar baloldal is jeleskedik. Nem csoda, hogy az Európai Parlament baloldali többsége minden eszközt bevet az eltérő állásponton levők megbüntetéséért„.

Kósa csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy az Európai Néppárt engedett a baloldal nyomásának:

„Az Európai Néppárt kiszolgálja a baloldal elvárásait és asszisztál ahhoz, hogy az Európai Parlamentet társjogalkotó intézményből politikai rendőrséggé alakítsák át, ez mélységes szomorúsággal tölt el” - zárta szavait Kósa.

Kapcsolódó írásaink