Sport

Szurkoljunk a magyar válogatottnak a Várkert Bazárban

Az Öntőház udvar szabadtéri helyszínén élő közvetítéseken szurkolhatunk együtt a magyar fociválogatottnak a részben budapesti rendezésű Európabajnokság ideje alatt. Az eseménysorozatot a futball világához illeszkedő beszélgetések és filmvetítések is kísérik.

Szurkoljunk a magyar válogatottnak a Várkert Bazárban
A Várkert Bazárban a meccsvetítések mellett változatos kísérőprogramok várják majd a drukkereket
Fotó: Várkapitányság

A Várkert Bazár csodálatos dunai panorámája mellett június 11. – július 11. között a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései kerülnek középpontba. Az Öntőház udvaron felállított óriáskivetítő és a hozzá kapcsolódó, vendéglátást is kínáló szurkolói terasz minden drukker és érdeklődő igényét kielégíti, aki egyedi környezetben szeretné követni a magyar válogatott izgalmas meccseit.

Az eseménysorozaton minden mérkőzést élőben követhetünk, a foci tematikájú kísérő aktivitásokon pedig bárki próbára teheti tudását, a játékban részt vevők ráadásul többféle nyereménnyel is gazdagodhatnak. A meccsek szünetében a szurkolói energiákat ingyenes csocsózással lehet levezetni. A Várkert Bazár szurkolóit és a nemzeti csapatot videóüzenetekkel buzdítják olyan egykori válogatott futballkiválóságok, mint Hajdu Attila és Vincze Ottó.

Az eseménysorozaton minden mérkőzést élőben követhetünk, a foci tematikájú kísérő aktivitásokon pedig bárki próbára teheti tudását
Az eseménysorozaton minden mérkőzést élőben követhetünk, a foci tematikájú kísérő aktivitásokon pedig bárki próbára teheti tudását
Fotó: Várkapitányság

Sokszínű programok is illeszkednek az eseménysorozathoz: meccsek előtti beszélgetések fociról és vízilabdáról Kásás Zoltán olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabda edzővel, barangolás a magyar futball rejtett tájain Csillag Péter Junior Prima díjas újságíróval, és találkozás többek között a magyar olimpiai csapat formaruhájának tervezőjével, Garami Judittal, valamint Pál István “Szalonna” Liszt Ferenc-díjas népzenésszel, érdemes művésszel, aki mesél a focihoz való kötődéséről. Hétvégenként, amikor nincsenek meccsek, a Foci-Mozi ingyenes vetítésein klasszikus meséket és kultikus magyar filmeket lehet majd megnézni.

Többek között levetítik a 6:3 és A csodacsatár című játékfilmet, vagy a Puskás Hungary című, a leghíresebb magyarról szóló dokumentumfilmet. A programok a Budai Polgári Közösség együttműködésével valósulnak meg. Az Európabajnokság ideje alatt a Várkert Bazár szurkolói terasza ingyenesen, a vonatkozó járványügyi szabályok betartásával szabadon látogatható.

Kapcsolódó írásaink

Meglepetésgyőztes Tamara Zidansek

ĀA salakpályás Grand Slam-tornán a nőknél két szoros, háromszettes mérkőzés döntött az elődöntőbe jutásról, a férfiaknál Alexander Zverev ütötte be elsőként magát a négy közé