Belföld

Orbán: Nem vállalta a felelősséget, nem kért bocsánatot, most is ő a baloldal vezére

Az őszödi beszédet aligha lehet elfelejteni, vakuemlék az, ami mindig bevillan, amire mindig emlékezni fogunk - mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádióban pénteken reggel annak kapcsán, hogy a héten volt a hírhedt Gyurcsány-beszéd évfordulója.

Orbán: Nem vállalta a felelősséget, nem kért bocsánatot, most is ő a baloldal vezére
Tizenöt éves Gyurcsány őszödi beszéde
Fotó: MH

„Az vágja mellbe az embert, hogy aki ezt a beszédet elmondta, s aki miatt annyi minden történt utána, még mindig itt van a magyar belpolitikában” - mutatott rá Orbán Viktor.

„Nemcsak, hogy itt van, hogy nem vállalta a felelősséget, hogy nem kért bocsánatot: de most ugyanezzel az emberrel harcolok, ő a másik oldal vezére, ő a főnök, nem tudom ezt szebben mondani” - emelte ki a kormányfő.

„Tizenöt éve volt, de újra itt vannak, ismét kormányozni akarnak” - mutatott rá Orbán Viktor.

Objektum doboz

Nézem a városházát, és egymás után tűnnek elő azok az emberek, akiket én a Gyurcsány-kormányból ismerek - tette hozzá a kormányfő, aki úgy látja: az egykori Gyurcsány-kormány szinte újraalakult a főpolgármester háta mögött.

Amikor az őszödi beszéd miatt a lázadások kitörtek, az akkor serdülőkorban lévő fiamat rögtön bezártam egy biztonságos helyre, mert már menni akart a barátaival - emlékezett vissza Orbán Viktor, aki szerint nem kell félteni a fiatalokat, megvan a magukhoz való eszük, ha valami érdekli őket, akkor utána tudnak menni. „Mi, szülők, pedig azért vagyunk, hogy elmondjuk nekik, hogy mi történt 15 éve. „'56-ról sem tanítottak az iskolában, mégis mindent tudtunk” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink

Őszöd utóélete lett Gyurcsány terrorja

ĀA TASZ a magyar jogállamról 2006-ban: Olyan felvételeket, amelyeken rendőrök embereket ütlegelnek, rugdosnak, akár a földön fekve is, a rendszerváltozás óta nem lehetett látni