Belföld

„Dobrev Klára bagatellizálja a 2006-os rendőrterror valódi arcát”

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje bagatellizálja és eltagadja a 2006-os rendőrterror valódi arcát és a gyurcsányi hatalomgyakorlás módszertanát, amikor arról beszél, büszke férje őszödi beszédére - erről Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő, ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

„Dobrev Klára bagatellizálja a 2006-os rendőrterror valódi arcát”
Gyurcsányné Dobrev Klára máig mentegeti férjét
Fotó: MH

Gaudi-Nagy Tamás - aki a civileket képviselte a 2006-os jogsértések ügyében - hozzátette: az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány Ferenc nem mondott le, sőt „igazságbeszédként” hivatkozott beszédére. Az elementáris erejű tiltakozáshullámra az akkori miniszterelnök megtorlást indított a lakosság ellen, ezt pedig nem árt felidéznie a mostani lelkes ellenzéki fiataloknak - mondta az ügyvéd.

Úgy vélte, amennyiben „Dobrev Klára és társai, Gyurcsány Ferenccel a háttérben” hatalomra kerülnek, egy tüntetés során „könnyen viszontláthatjuk” a 2006-os „szisztematikus, véres rendőrterrormódszert”.

Gaudi-Nagy Tamás szerint az akkori politikai elit tagjai szisztematikusan, évek óta tagadják ezeket a bűnöket, ennek pedig komoly veszélye van a jövőre nézve.

„Amikor ők jogállam-helyreállításról beszélnek és egyben mentegetik a 2006-os bűnöket, illetve tagadják, akkor pillanatnyi kételye ne legyen senkinek, hogy itt tulajdonképpen a hatalom akár ilyen módszerekkel való megszerzésének, vagy ilyen módszerekkel való megtartásának a programját hirdetik”- jelentette ki.

Az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra, és országszerte tüntetéseket, utcai zavargásokat váltott ki. A 2006. május 26-án zárt körben elhangzott, helyenként durva szavakkal kísért beszédében Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként azt mondta, hogy a kormány „végighazudta” az előző másfél, két évet, négy évig nem csinált semmit, és messze túllépték az ország gazdasági lehetőségeit.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány előretolt embere Karácsony

ĀA Századvég Alapítvány elemzéséből kiderül, hogy a főpolgármesternek a bukott kormányfővel való együttműködése a fővárosi politika mindennapjaiban is megmutatkozik