Belföld

Ünnep van ma az Apró-Dobrev villában

A KDNP politikusa Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének 15. évfordulója kapcsán szólalt fel szerdán napirend előtt az Országgyűlés ülésén.

Ünnep van ma az Apró-Dobrev villában
Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára ledarálták azokat, akik szem- és fültanúi voltak az őszödi beszédnek
Fotó: MH

Soltész Miklós (KDNP) arról beszélt: „ünnep van ma az Apró-Dobrev villában”, hiszen 15 éve hangzott el Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az a „gyalázatos, trágár” beszéd, amit az akkori miniszterelnök nem a nyilvánosságnak szánt, de kiderült belőle, miként gondol az országra, hogyan verte át a világot, tette tönkre a gazdaságot és adósította el az országot - fogalmazott.

A képviselő bírálta a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedéseit és úgy vélte: Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára „ledarálták” azokat, akik szem- és fültanúi voltak az őszödi beszédnek, akik részesei voltak az akkori kormányzásnak, most pedig le akarják darálni az őszödi beszédet, hogy arra senki ne emlékezhessen, hogy újra hatalomra kerüljenek. Szerinte ez nem fog sikerülni, mert mindenki tudja, hogy „ma is csak hazudnak, reggel délben és este” - fogalmazott.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára magyar történelem szomorú napjának nevezte azt 15 évvel ezelőtti napot, amikor az akkori kormányfő elmondta beszédét, bevallva, hogy mit is jelent a kormányzás. Szerinte most ugyanezzel a hatalomvággyal találkoznak, csak „családon belüli váltás van”, a férj, Gyurcsány Ferenc nem jöhet vissza hatalomba, ezért most „jön a feleség”, Dobrev Klára.

Úgy vélte: a 2002 és 2010 közötti baloldali kormányzás szeretne ma visszatérni Magyarországra.

Kapcsolódó írásaink

„Nincs másik Gyurcsány”

ĀHollik: Ez a baloldal ugyanaz, mint a régi, azóta is Gyurcsány vezeti - Fidelitas: Újra pörög a Gyurcsány Show - „Az egész baloldal bűne Őszöd”- Varga Judit: Emlékszem arra a szeptember 17-i napra, a sokkra és a mély felháborodásra