Belföld

„Nincs másik Gyurcsány”

Nincs másik Gyurcsány - írta videójához Facebookon Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Nincs másik Gyurcsány”
Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezére
Fotó: MH

A politikus azt írja a posztban: 15 éve hangzott el az őszödi beszéd. Gyurcsány Ferenc azóta is a baloldal vezetője.

Ez a baloldal ugyanaz, mint a régi. Nincs semmi változás - teszi hozzá.

Objektum doboz

Újra pörög a Gyurcsány Show

A baloldal nem tanult és nem változott semmit: ma is Gyurcsány Ferenc osztja a lapokat, és újra pörög a Gyurcsány Show - írta Facebook-videójához a Fidelitas, amelyben a brutális rendőri erőszakról is mutatnak képsorokat.

Objektum doboz

Ifj. Lomnici: Az egész baloldal bűne Őszöd

A Századvég jogi szakértője szerint az egész baloldal bűne Őszöd. Ifj. Lomnici Zoltán szerdán, az őszödi beszéd 15. évfordulóján, az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta, Karácsony Gergely is tanácsadó volt 2006-ban, így a főpolgármester is „bűnrészese ennek a politikának”.

Az alkotmányjogász megjegyezte: az Európai Bizottság és az Európai Tanács is szó nélkül hagyta a 2006-os eseményeket. A katalóniai függetlenségi mozgalom kapcsán a rendőrterror ellen, és Franciaországban a sárga mellényeseket ért brutális erőszak ellen sem lépett fel Brüsszel - fűzte hozzá.

Mint mondta, 2006-ban bűncselekmény történt, hiszen a választók máshogy voksoltak volna, ha tudják az igazságot. Gyurcsány Ferenc nemcsak a polgárok, de Brüsszel előtt is eltitkolt adatokat, ezzel kormánya nem teljesített uniós kötelezettségeket, Brüsszel mégsem szankcionált - tette hozzá.

Emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc a Balatonőszödön elhangzottakat igazságbeszédnek állította be; a beszédet követően az MSZP és a liberálisok kiálltak Gyurcsány Ferenc mellett a bizalmi szavazáson. A kormány három év alatt csődbe vitte az országot, a 19 százalékos társasági adóval ellehetetlenítették a beruházásokat, elvették a családok kedvezményeit, és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) kellett beavatkozni, hogy ne menjen csődbe az ország - sorolta. Emberek lelkileg és fizikailag megnyomorodtak, sokan lettek öngyilkosok - mondta ifj. Lomnici Zoltán.

Bohár Dániel, a Pesti Tv riportere az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett, hogy más országban „egyből lemondott volna” egy politikus egy ilyen beszéd után.

Kiemelte: nagyon fontos a mai fiatalok figyelmét felhívni ezekre az eseményekre. Fontos, hogy megismerjék „az igazi Gyurcsányt”, aki ugyan nem akar kormányzati szerepet vállalni 15 évvel Őszöd után, de ő „kasztingolja a szereplőket” - fogalmazott Bohár Dániel.

Varga Judit: Emlékszem arra a szeptember 17-i napra, a sokkra és a mély felháborodásra

Az évforduló kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszter is közzétett egy bejegyzést a Facebookon. 

„Emlékszem arra a szeptember 17-i napra, a sokkra és a mély felháborodásra, mikor a ma 15 éves őszödi beszéd nyilvánosságra került. Pont két nappal előtte léptem be a magyar bíróságok kötelékébe fogalmazóként. Azóta sok minden változott, kivéve egyet: most is Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője” - írta a tárcavezető.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink