Belföld

„Korózs méltatlan arra, hogy miniszteri meghallgatást vezessen”

Korózs Lajos méltatlan arra, hogy miniszteri meghallgatást vezessen - írta a Fidesz-frakció a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

„Korózs méltatlan arra, hogy miniszteri meghallgatást vezessen”
Fidesz: Korózs méltatlan arra, hogy miniszteri meghallgatást vezessen
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az oltásellenes baloldal kézzel-lábbal ragaszkodik a népjóléti bizottság elnöki tisztségéhez és ezért pozíciójában tartja azt a Korózs Lajost, aki a járvány kellős közepén egy botrányos kamuvideóval járatta le a magyar egészségügyi dolgozókat és meghamisított halálozási statisztikával kampányolt.

Ilyen előzmények után a kamuvideós Korózs Lajos nem méltó egy miniszteri meghallgatás levezetésére - emelte ki a Fidesz.

A Fidesz-KDNP bármikor kész lefolytatni a miniszteri meghallgatásokat, ez csak a baloldalon múlik - írták.

Ismét határozatképtelen lett a népjóléti bizottság ülése

Ezúttal is határozatképtelen lett az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése, amelyen a belügyminisztert hallgatták volna meg.

A csütörtöki ülés elején a bizottság határozatképes volt, minden képviselő jelen volt, és megjelent a grémium előtt Pintér Sándor belügyminiszter is.

Selmeczi Gabriella (Fidesz) azonban az ülés elején arra kérte Korózs Lajost (MSZP), hogy adja át a bizottság elnöki tisztét a meghallgatás idejére, mert szerinte a baloldali politikus méltatlan az ülés levezetésére.

A képviselő szerint, azzal, hogy Korózs Lajos „kamuvideót” gyárt, és az ellenzék határozati javaslatot nyújt be a keleti vakcinák ellen, az „emberek életével játszik”, így „méltatlan arra a bizottsági ülésre, ahol Pintér Sándort hallgatják meg”.

A fideszes képviselő ezt nem ügyrendi javaslatként tette, ezért Korózs Lajos nem vette figyelembe a kérést, így a kormánypárti képviselők elhagyták a termet, és a bizottság határozatképtelenné vált.

Korózs Lajos azt mondta, nagyon sajnálja, hogy a kormánypárti képviselők „cirkuszt csinálnak a bizottsági ülésből”. „Amikor fontosnak tartják, akkor itt vannak, azonban amikor számukra kellemetlen témát kell tárgyalni, akkor meghiúsítják a bizottság munkáját” - fogalmazott az elnök.

Ez már a második olyan bizottsági ülés lett volna, ahol a belügyminisztert hallgatták volna meg. Legutóbb - három hete - szintén határozatképtelenség miatt volt kénytelen Korózs Lajos berekeszteni a grémium ülését, akkor sem Pintér Sándor, sem a Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg

Kapcsolódó írásaink

Gulyás: Elértük az ötmillió regisztráltat

ĀMájus 28-tól lesz lehetőség a lakodalmak megtartására - Június 1-től lehet nyári tábort tartani - Az egészségügyre a források 34 százaléka juthat, míg oktatásra több mint 50 százalék jut majd