Belföld

Diktatúrázik, de Bíróval is összefogna Gyurcsányné

Kínos cégügyek

Nincs Gyurcsány-kérdés, Orbán-kérdés van – mondta a Telexnek Gyurcsányné Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje, és azt állította, őt nem a férje, hanem a DK közössége kapacitálta a jelöltségre.

Az államigazgatás szétesése, a lelketlen és szolidaritásmentes kormányzás erősítette meg benne azt, hogy vállalja a felkérést. Magyarország miniszterelnökeként három szívügye is lenne – fejtegette –, a vagyoni különbségek mérséklése, a romokban lévő államigazgatás visszaépítése, az ország nemzetközi tekintélyének visszaállítása.

Magát, férjét és a DK-t az orbáni politika legádázabb ellenfelének nevezte, s a diktatúra lebontása érdekében a judapestező jobbikos Bíró Lászlóval is összefogna. Továbbra is kitartott a keleti vakcinák elleni hergelés mellett, azt mondta, hogy ő csupán az Európai Gyógyszerügynökség által hitelesített vakcinákkal oltatná be magát, édesanyját és a gyerekeit. Arról is beszélt, hogy Magyarországnak nem érdeke ellenségeskedni Oroszországgal és Kínával, ám ha ő kerül az ország élére, nem leszünk kínai gyarmat – fogalmazott.

Családi cégük, az Altus ügyében, amelynek ő a vezérigazgatója volt, Gyurcsány pedig a tulajdonosa, a rendőrség jogosulatlan pénzügyi tevékenység, illetve fedezetelvonás kapcsán nyomoz, ám erről nem kívánt nyilatkozni. Az adócsalás miatt korábban már elítélt, most ismét ezzel vádolt Czeglédy Csabának nyújtott harmincötmillió forintos, a végrehajtó elől eltérített kölcsönről sem akart beszélni.

Kapcsolódó írásaink

Czeglédy uszít

Ā„Maximum a nyár végig kell kibekkelni a mostani helyzetet, mert ősztől nem fogják tudni már a korlátozásokat fenntartani” – írja Gyurcsány barátja az oltásellenesek védelmében