Belföld

Most a védettségi igazolványt támadják a Soros-szervezetek

Völner Pál: Az élethez és az egészséghez való alapjog megelőzi a többit, felelősséggel tartozunk egymásnak

Ebben az esetben sem lehet megkerülni azt az alaptételt, hogy a jogaim csak addig terjedhetnek, amíg másokét nem sértem vagy veszélyeztetem – szögezte le az igazságügyi tárca államtitkára a vakcinaigazolvánnyal szembeni támadások kapcsán.

Most a védettségi igazolványt támadják a Soros-szervezetek
A vakcinaigazolvány nem valamiféle „piros pont” az oltottaknak, hanem egy olyan eszköz, amely az élet, a gazdaság újraindítását teszi lehetővé – mondta Völner
Fotó: MH/Purger Tamás

A börtön- és betegbiznisz után a Soros-szervezetek megint csak azt keresik, miből lehetne hasznot húzni, semmi más nem érdekli őket, csak a saját zsebük – jelentette ki lapunknak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára arra reagálva, hogy az Azonnali.hu „Hol, hogyan és miért perelhetem az államot a védettségi igazolvány miatt” címmel jelentetett meg cikket Karsai Dániel ügyvéd útmutatása alapján.

Karsai egyébként számos jogvédő, magát civilnek tituláló szervezettel működik együtt, mint a Magyar Helsinki Bizottság, a TASZ és a Transparency International Magyarország, és azok között volt, akik igen jól kerestek a börtönbizniszen, majd amikor a kormány először letiltotta, hogy ügyvédi számlákra menjenek a kártérítések, az Alkotmánybírósághoz fordult. Ügyvédi irodájának honlapja szerint is egyik fő profilja a „képviselet a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt”.

Völner Pál a védettségi igazolványokkal, illetve a sérelmezett „megkülönböztetéssel” kapcsolatban kifejtette: „A járványügyi intézkedésekkel egy sor korlátozást kellett bevezetnünk, így például kijárási korlátozást, karantén-kötelezettséget, távolságtartást, kötelező maszkviselést.

A korlátozásokat csak a járványhelyzet elmúltával lehet feloldani, ám nyilvánvaló, hogy ehhez egyetlen út vezet: a lakosság minél nagyobb arányú átoltottsága. Akik beoltatják magukat, lényegé­ben már nem veszélyeztetettek és másokat sem veszélyeztetnek.

Bármelyik tudományos kutatást, összehasonlítást nézzük, egyértelműen látszik, hogy ez a helyzet. Éppen ezért az ő esetükben indokolatlan a korlátozások teljeskörű fenntartása, ezért kapnak védettségi igazolványt” – szögezte le.

Hozzáfűzte: „Ebben az esetben sem lehet megkerülni azt az alaptételt, hogy a jogaim csak addig terjedhetnek, amíg másokét nem sértem vagy veszélyeztetem. Jelen helyzetben is egyértelmű: az élethez és az egészséghez való alapjog megelőzi a többit. Felelősséggel tartozunk egymás iránt és védettség nélkül magunkat és másokat is veszélyeztetünk”.

Völner Pál hangsúlyozta: a rendszer nem igazságtalan, hiszen most már rendelkezésre áll annyi vakcina, hogy gyakorlatilag bárki, bármikor dönthet úgy, felveszi az oltást és így jogosulttá válik a védettségi igazolványra. „Aki regisztrált, és készül az oltásra, az biztosan tisztában van azzal, hogy mik a vakcina előnyei, így maga sem bánja, hogy pár napig, amíg nem kapja meg az oltást, nem élvezheti az igazolvány nyújtotta lehetőségeket” – jegyezte meg, rámutatva: a védettségi igazolvány nem valamiféle „piros pont” az oltottaknak, hanem egy olyan eszköz, amely az élet, a gazdaság újraindítását teszi lehetővé.

Ha nem lenne ilyen igazolvány, és nem járnának hozzá plusz jogosultságok, akkor a nyitás is sokkal szűkebb körű lenne. Ez pedig azzal is együtt járna, hogy a nehéz helyzetbe került szektorok dolgozói továbbra sem térhetnének vissza a normális, dolgos hétköznapokhoz – fejtette ki Völner.

Úgy összegzett: azok az oltásellenes, baloldali szervezetek vagy politikusok, akik most a védettségi igazolványt támadják, megint csak a védekezést akadályozzák, el akarják bizonytalanítani az embereket és az a céljuk, hogy minél később tudhassuk magunk mögött a pandémiát.

Kapcsolódó írásaink

Kezdődhet a tréning

ĀA védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek megnyíltak a szállodák, szabadidős létesítmények, edzőtermek