Gazdaság

Kezdődhet a tréning

A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek megnyíltak a szállodák, szabadidős létesítmények, edzőtermek

A koronavírus-járvány a sport- és egészségszektort is megviselte, az edzőterem melletti szolá­rium be is kellett, hogy zárjon, több terem azonban úgy döntött, dolgozói állományban maradtak. Sok terem felkészülten várja a vendégeket, érintés nélküli kézfertőtlenítő állomással, gépeiket megfelelő távolságba helyezve és fertőtlenítve.

Kezdődhet a tréning
Tekintettel a járványra is, felkészülten várják az érkező vendégeket az edző- és fitnesztermek
Fotó: MH/Katona László

Az elmúlt időszakban felszereltük az edzőtermet légfertőtlenítővel, úgynevezett germicid lámpával, ami vírus- és baktériumölő hatású, érintés nélküli kézfertőtlenítő állomással és a kondi- és kardiogépeket is folyamatosan fertőtlenítik az itt dolgozók – mondta lapunknak Papp-Kadosa Piroska, a Pálma Fitness üzletvezetője.

Mint azt korábban megírtuk, a beoltottak számának növekedésével életbe lépett új szabályok értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyíltak a koronavírus-járvány miatt bezárt vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

A hivatásos sportolók számára ugyan korlátozott számban, de eddig is nyitva tartott néhány edzőterem. A Pálma Fitness egy kizárólag nők számára létesített fitneszterem, kondi-, kardio- és vibrációs gépekkel, infraszaunával felszerelve. Papp-Kadosa Piroska elmondta, hogy nagyon sok hölgy a gátlásai miatt nem megy le inkább edzeni a vegyes fitneszterembe, ezért is döntöttek úgy, hogy nyitnak egy csak nekik való helyet.

A koronavírus-járvány persze ezt a szektort is megviselte, az edzőterem melletti szolárium be is kellett, hogy zárjon, a terem dolgozói viszont mind állományban maradtak. Nagyon vártuk már az újranyitást, ugyanis a féléves zárva tartás során nap mint nap ostromoltak a hölgyek üzenetekkel és mi természetesen próbáltuk tartani mindenkiben a lel-ket – tette hozzá az üzletvezető.

Kapcsolódó írásaink