Belföld

Elszólták magukat: Karácsonyék már készülnek az előválasztásra

A vírusjárvány és a gazdasági válság közepette a baloldal úgy látta jónak, hogy a kampánnyal és az előválasztással foglalkozik. Összefogás, miniszterelnök-jelölt jelölt, kampány és politikai cirkusz – leginkább ezek érdeklik most a baloldali politikusokat - írta a Tűzfalcsoport blog. 

Elszólták magukat: Karácsonyék már készülnek az előválasztásra
A vírusjárvány és a gazdasági válság közepette a baloldal úgy látta jónak, hogy a kampánnyal és az előválasztással foglalkozik
Fotó: Facebook

Még a szemfüles, a politika iránt igen aktívan érdeklődők számára is alig tűnhetett fel, hogy lényegében az ATV-ben elismerték, hogy Karácsony Gergely stábja aktívan készül a miniszterelnöki kampányra. A felvételen jól hallható, amint Dorosz Dávid, a főpolgármester volt helyettese és korábbi kampánymenedzsere elmondja, hogy: egy olyan társadalmi mozgalmat szeretnének felépíteni, ahol közös erőfeszítéssel az emberek aktivitását, lelkesedésést tudják belecsatornázni abba a küzdelembe, ami 2022 áprilisában ki fog csúcsosodni.

Ezt követően a bennfenteskedő újságíró is elszólhatta magát, mert leleplezi a rejtőzködő Karácsonyt – aki eddig tagadta, hogy miniszterelnök-jelölt szeretne lenni.

Benyó Rita kereken kimondja: „...azt akarja elérni Karácsony Gergely stábja, hogy a választópolgárok érezzenek késztetést majd a tartalmak megosztására, terjesztésére.”

Objektum doboz

(az említett blokk 8:30-nál kezdődik)

Ha nem Karácsony indul a választáson, akkor miért épít Dorosz a háttérben mozgalmat? Vagy miért tervezi azt Karácsony stábja, hogy a közösségi médiában szerveznek tartalommegosztó osztagokat - teszi fel a kérdést a blog. 

Karácsonyék azóta sem kértek helyreigazítást, Sváby műsora azóta is elérhető az interneten, és azt is tudni lehet, hogy Dorosz Dávid a kampányszervezes miatt mondott le. Sőt, már az is bebizonyosodott, hogy Sváby András a baloldali politika egyik médiapropagandistája - olvasható a blogon. 

„Svábyt külön nem érdemes bemutatni, ugye ő már a 2000-es évek derekán elkezdte a dörgölőzést Gyurcsányhoz, de annyira kilógott a lóláb, hogy még a baloldali HVG is kénytelen volt elismerni, hogy hiába próbált Sváby András fogást találni Orbán Viktoron 2006-ban ellenfele kibújt a szorításokból, és nem sok híja volt, hogy padlóra küldje a meglehetősen indiszponált tévészemélyiséget.”

Baloldali politikusok már korábban is pedzegették, hogy Karácsony lesz a miniszterelnök-jelölt, egy zalai politikus kampányanyagában már fel is tűnt, mint lehetséges jelölt. A szereplők elszólásaiból tehát egyértelműen látszik, hogy Gyurcsány már eldöntötte, hogy kit szeretne miniszterelnök-jelöltnek indítani. Kérdés, hogy a baloldali választók mikor veszik észre, hogy ismét füstös szobákban döntenek saját politikusaik a fejük felett.

Kapcsolódó írásaink