Belföld

A baloldali oltásellenességtől az összeesküvés-elméletekig

Elég lenne védekezésnek a maszk, a távolságtartás és a kézmosás Varga-Damm szerint

A baloldali politikusok állításaival ellentétben nem csökkent az oltásellenes kampányuk intenzitása, médiájukon keresztül folytatják az elbizonytalanítást. Varga-Damm Andrea (jobbikosból függetlenné lett) képviselő pedig megdöbbentő módon már azt fejtegeti, a kormány „ördögi terve” az, hogy a negyedik hullám minél komolyabb legyen.

A baloldali oltásellenességtől az összeesküvés-elméletekig
Majd eljön az ősz, és az oltottak is betegek lesznek – jelentette ki Varga-Damm
Fotó: Facebook

Amint nő az átoltottság, a baloldal egyre határozottabban utasítja el az oltásellenesség vádját, felelőtlen kampányuk azonban nem szünetel, médiájuk naponta több cikkben igyekszik bizonytalanságot kelteni elsősorban a keleti vakcinákkal szemben.

A 444.hu például tegnapi cikkében összesítette az olvasói által beküldött teszteredményeket az oltás utáni ellenanyagszintről – korábban megírtuk, hogy laborvizsgálati eredmények beküldését kérték, ami komoly adatvédelmi aggályokat vet fel –, és „a kínai oltás utáni negatív eredményekből kapták a legtöbbet” a harsogó cím szerint. Igaz később kifejtik, hogy ezek az eredmények nem jelentik, hogy a védettség nem alakult vagy nem alakul ki.

Az országgyűlés ellenzéki képviselőinek „oltáspárti” megszólalásai csupán színjátéknak tekinthetők, hiszen Gyurcsány Ferenc DK-elnök kizárólag a Brüsszel által jóváhagyott vakcinákkal való oltakozásra biztatja híveit, és nemrég kárörvendően állapította meg, hogy sokan nem bíznak a keleti oltóanyagokban. Nem vonták vissza a keleti vakcinák magyarországi használatának betiltására irányuló határozati javaslataikat sem, és beszámoltunk arról is, hogy a parlament hétfői ülésén a DK-s Sebián-Petrovszki László Kinek érte meg a kínai vakcina? címmel tett fel kérdést.

Ebben azt állította, hogy a Sinopharm vakcinával beoltott magyarok számos európai országba nem utazhatnak majd be, „jó eséllyel hosszú időre lemondhatnak külföldön élő rokonaik meglátogatásáról, netán a görög, horvát, olasz vagy spanyol tengerparti nyaralásról”. A gyurcsányista képviselő úgy fogalmaz, a kínai vakcina „megfosztja a szabad utazás jogától” a magyarokat, még azokat is, akik „megúszták” a Sinopharmot, mert a magyar oltási igazolványt nem fogják elfogadni külföldön.

A tények nem zavarják az ellenzéket, és erre megdöbbentően erős példa Varga-Damm Andrea (független, korábban jobbikos) képviselő, aki anyák napi (!) videójában olyan masszív összeesküvés-elméletet fogalmazott meg, hogy eszmefuttatása már oltásellenes Facebook-csoportokban is terjed. „Ördögi terv áldozata a magyar nemzet” – jelenti be drámai hangnemben Varga-Damm, majd csaknem tíz percen át fejtegeti az „ördögi terv” részleteit.

Egyrészt a kormány a kínai vakcinákat akarja „elpasszolni” – magyarázza, merthogy szerinte „az emberek nagyon csekély része volt hajlandó beadatni magának”. Másrészt kijelenti: azért „eresztik össze” a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket – akikről azt állítja, oltás után egyáltalán nem védettek, sőt az immunrendszerük is „le van gyengítve” –, hogy a negyedik hullám „komoly, komoly hullám legyen”.

Varga-Damm nyakatekert érvelése szerint a nem oltottak az egészségesek, a beoltottak pedig „a legsérülékenyebbek”, „és majd eljön az ősz, és majd az oltottak is betegek lesznek, számtalan oltott ember lesz beteg, jön a negyedik hullám, és a 2022-es választást el lehet halasztani.

Mert a végcél ez” – szögezi le teátrálisan a képviselő. Kinyilatkoztatja: „Tökéletesen újra lehetne indítani az országot a hármas védekezéssel: maszk, távolságtartás és kézmosás. És akkor bárki bemehet bárhová.” Ezt az egyszerű megoldást véleménye szerint a kormány azért nem alkalmazza, mert „kell az adóbevétel, kell a negyedik hullámhoz megfelelő számú alany”. Ezért van „az egész nemzet egy ördögi csapdában”.

Kapcsolódó írásaink