Belföld

Kánai András jövőkutató szerint az oltásellenesség lerombolja a tudomány tekintélyét

Vakcinainfó

„Az oltás a legjobb megoldás, az A terv. A B terv a bezárkózás, valamint az, hogy előbb-utóbb mindenki megbetegszik, és azáltal lesz immunis. Utóbbi olyan, mint az orosz rulett, hiszen kiszámíthatatlan, kire hogyan hat a koronavírus” – mondta a Magyar Hírlapnak Kánai András.

A jövőkutató az elmúlt egy évben folyamatosan nyomon követte a vakcinákkal kapcsolatos tudományos kutatásokat. Már az első napon regisztrált és beoltatta magát, amint lehetett. Szerinte az oltásellenesség a tudományos tekintély lerombolása. Ez azt jelenti, hogy hiába tanult valaki húsz évet, és dolgozik tizenöt éve a legjobb laborokban, mivel ezt nem tudja hatékonyan kommunikálni, az ő szavai ugyanannyit érnek, mint a laikusoké.

„A vakcinaellenességet nagyban elősegíti a közösségi média algoritmusa, amely alapvetően a polarizáló posztokat, megjegyzéseket díjazza, vagyis amire a legtöbb lájk, dühös emotikon jön, vagy amihez sokan hozzászólnak, azt fogja előtérbe helyezni, az emberek pedig szívesebben olvassák a bombasztikus híreket, mint a tudományos tényeket.

Vannak, akik mindent elhisznek, amit a Facebookon látnak, és ez nem jó, mert ezzel lassítják a járvány elleni védekezést” – fűzte hozzá a jövőkutató.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom