Belföld

„Ismételten hazudott Gyurcsány Ferenc adócsaló ügyvédje”

Ismételten hazudott Czeglédy Csaba, amikor azt állította, hogy a Fővárosi Főügyészség nemzetközi jogsegély kérelem keretében a Facebook írországi központjához fordult, és megtévesztette a techóriást azzal, hogy egy zsarolási ügyben kért adatokat – fogalmazott közösségi oldalára feltöltött videójában Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a Fővárosi Főügyészség nem a Facebookot kereste meg, hanem a külföldi igazságügyi hatóságokat - emelte ki bejegyzésében Budai Gyula.

Mint fogalmaz, írásbeli kérdésére a Legfőbb Ügyész megerősítette, hogy a zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt a nyomozó hatóság Czeglédy Csabát hat rendbeli bűnsegédként, különleges adatra elkövetett visszaélés vétsége, valamint három rendbeli bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A fideszes képviselő kiemelte, sajtóinformációk alapján a Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy az ügyben jogsegély kérelemmel fordultak mind a svájci, mind az amerikai igazságügyi hatóságokhoz, ugyanis a nyomozók az Egyesült Államokban találták meg a blog szerverét, svájci pedig az a bankszámla, amelyről a Facebookon hirdetett posztokat fizették. 

Objektum doboz

A nyomozók így bukkantak rá arra, hogy Az Ördög Ügyvédje blog hirdetései esetén Czeglédy Csabához köthető hitelkártyáról történtek a fizetések.

Budai ismételten írásban kérdést tett fel a Legfőbb Ügyésznek azzal kapcsolatban, hogy mikorra várható a zsarolás bűntette miatt indult eljárás befejezése.

Adódik a kérdés - fogalmaz videójában Budai Gyula -, miként lehet, hogy a Demokratikus Koalíció azt a Czeglédy Csabát indítja a szombathelyi előválasztáson, aki hamarosan egy zsarolási ügyben ismételten a vádlottak padjára kerül?

Kapcsolódó írásaink