Belföld

Az ördög ügyvédje: a pénz nyoma Czeglédyhez vezet

Budai Gyula ismét feltette kérdéseit Gyurcsány és a baloldal ügyvédjének, miután a nyomozás során egyre közelebb kerülnek az önkormányzati kampányban elhíresült blog szerzőjéhez

Budai Gyula legutóbbi parlamenti felszólalásában azt állította, a 2019-es önkormányzati választás előtt felbukkanó, Az ördög ügyvédje nevet viselő internetes oldal kapcsán, hogy a pénz nyoma Czeglédy Csabához vezet. A fideszes képviselő eddig hiába kérdezte a baloldal ügyvédjét, nem kapott választ.

Az ördög ügyvédje: a pénz nyoma Czeglédyhez vezet
Az ügyvéd-politikus úgy kampányolt 2019-ben Szombathelyen, hogy büntetőeljárás volt folyamatban ellene a Human Operator Zrt.-ügyben
Fotó: Czeglédy Csaba Facebook-oldala

Ismételten a közösségi oldalára feltöltött kérdésekkel fordult Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a DK és a Gyurcsány család felfüggesztett házi ügyvédjéhez, a több mint hatmilliárd forint adócsalás és gazdasági csalás vádja mellett most Az ördög ügyvédje blog kapcsán kilenc rendbeli bűncselekménnyel gyanúsított Czeglédy Csabához.

Budai felidézte – amiről hétfőn az Országgyűlésben beszélt az azonnali kérdések órájában –, hogy Polt Péter legfőbb ügyész arról tájékoztatta: Czeglédy Csabát a nyomozó hatóság hat rendbeli, bűnsegédként, különleges adatra elkövetett visszaélés vétsége, valamint három rendbeli, bűnsegédként elkövetett személyes adattal történő visszaélés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

Sajtóértesülések szerint a Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy jogsegélykérelemmel fordultak mind a svájci, mind pedig az amerikai igazságügyi hatóságokhoz, ugyanis a nyomozók az Amerikai Egyesült Államokban találták meg Az ördög ügyvédje blog szerverét, és svájci az a bankszámla, amelyről a Facebookon hirdetett posztokat kifizették – tette hozzá Budai Gyula.

A fideszes politikus Czeglédyhez intézett kérdései így szólnak: „Megfelel-e a valóságnak, hogy a fenti bűncselekményekben gyanúsítottként hallgatták ki »Az ördög ügyvédje« blogon megjelentek miatt indult zsarolási ügyben? Rendelkezik-e olyan svájci bankszámlával, amelyről »Az ördög ügyvédje« blog hirdetéseit fizették Győr-Moson-Sopron területére koncentrálva a 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően? Ön finanszírozta vagy sem az Egyesült Államokban található »Az ördög ügyvédje« blog szerverének a működését? A fentiek alapján ön az »Az ördög ügyvédje« vagy sem?” Budai megjegyezte, ezekben a kérdésekben már egy hónapja hiába vár választ Czeglédy Csabától.

Czeglédy gyanúsítottként tagadta, hogy ő lenne Az ördög ügyvédje. Budai szerint azonban a pénz nyoma Gyurcsány Ferenc adócsaló, bűnöző ügyvédjéhez, Czeglédy Csabához vezet. Rámutatott: a Facebookon kizárólag olyan személy tud hirdetést elhelyezni, aki annak az oldalnak jogkörrel felruházott adminisztrátora, ráadásul a hirdetés feladásához el kell menteni a terhelendő hitelkártya adatait. A nyo-mozók így bukkantak rá arra, hogy Győr-Moson-Sopron megye területén a hirdetések díját Czeglédy számlájáról egyenlítették ki.

Kapcsolódó írásaink