Belföld

„Az előválasztás csak színjáték, a baloldalon mindenről Gyurcsány dönt”

A baloldal valódi vezetője Gyurcsány Ferenc, náluk mindent ő dönt el, éppen ezért ez az egész előválasztásosdi egy színjáték, amelynek főrendezője maga Gyurcsány, ő pedig már régen kiosztotta a szerepeket - mondta Hollik István a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videójában.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a napnál is világosabb, hogy a baloldalnak esze ágában sincs valójában a választóira bízni a döntést. Amikor a balos portálok arról írnak, hogy a Jobbik és az MSZP nem indít jelöltet minden körzetben, az is azt jelzi, hogy ők már előre lebeszélték Gyurcsánnyal, hogy ki melyik választókerületet kapja - mutatott rá a kormánypárti politikus.

Objektum doboz

„Az előválasztásnak csúfolt színjáték forgatókönyvét a baloldali választók ugyan nem ismerik, de Gyurcsány Ferenc azt már rég megírta, így teljesen mindegy, hogy kire osztotta a miniszterelnök-jelölt szerepét, az ugyanúgy báb lesz a kezében, mint 2002 után Medgyessy Péter, akit akkor váltott le, amikor hatalmi érdeke éppen azt szolgálta” - fogalmazott Hollik István, aki felhívta a figyelmet, hogy senkinek ne legyen kétsége, Gyurcsány most is ugyanezt fogja tenni.

Vasárnap délután a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón aztán Gyurcsányné Dobrev Klára hivatalosan is bejelentette, hogy ő lesz a párt miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson.

Az Origo Hollik István szavaira rímelő cikke szerint ugyanakkor az egész csupán színjáték, a baloldal végső jelöltje Karácsony Gergely lesz, az előválasztási produkcióra azért van szükség, hogy az erőtlen Karácsonyról majd elmondhassák: túl van egy „győztes” előválasztáson.

Kapcsolódó írásaink