Belföld

Megvan a négymillió beoltott, újabb nyitási lépések jönnek

Négymillió magyar már megkapta a koronavírus elleni védőoltást - erről tett közzé egy rövid videót a miniszterelnök pénteken kora este Facebook-oldalán.

Megvan a négymillió beoltott, újabb nyitási lépések jönnek
Salamon Tímea háziorvos beolt egy nőt a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájával 2021. április 30-án
Fotó: MTI/Kiss Dániel

Orbán Viktor hozzátette: „Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!”.

A kormányfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy pénteken biztos eléri a négymilliót a beoltottak száma, így szombaton életbe léphetnek az új szabályok. Így a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják - sorolta a kormányfő.

A részletes szabályokról ide kattintva olvashat.

Objektum doboz

Annyi vakcina van Magyarországon, hogy az összességében mindenki számára elegendő, aki be akarja magát oltatni. Most már csak az embereken múlik, hogy fölvegyék az oltást – hangsúlyozta a Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli interjújában.

A miniszterelnök kiemelte, mi vagyunk az egyetlen ország az Európai Unióban, amelyik olyan állapotba jutott, hogy ha valaki vakcinát szeretne, regisztrál, odamegy és megkapja.

Ez egy nagy siker, amire büszkének kell lenni – szögezte le, egyúttal arra kérve a baloldali érzelmű polgárokat, ők se hallgassanak a baloldal oltásellenes kampányára, hanem oltassák be magukat, mert az oltás nem politikai kérdés, hiszen akik nem oltatják be magukat, saját maguknak ártanak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink