Krónika

Már a 16-18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra

Mostantól már a 16 és 18 év közötti fiatalokat is lehet regisztrálni az oltásra a Vakcinainfo honlapon - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

Már a 16-18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra
A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát készítik elő oltáshoz a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház oltópontján
Fotó: MTI/Varga György

A 16-18 évesek oltása május 10. után kezdődik majd Pfizer-vakcinával. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható. Az oltás részleteiről és annak pontos időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást a közlemény szerint.

Arra kérik a szülőket, törvényes képviselőket, hogy minél előbb regisztrálják az ebbe a korcsoportba tartozó gyermekeiket. Egyúttal kérik, hogy a regisztrációkor figyeljenek a személyes és elérhetőségi adatok pontos kitöltésére. Az oltás időpontjára szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell majd vinniük.

Végezetül a közleményben felhívják a szülők figyelmét, hogy a 16. életévet még be nem töltött gyermekek regisztrációja továbbra sem érvényes, a 16 év alattiak oltása ugyanis még nem engedélyezett.

Kapcsolódó írásaink

Így változnak a szabályok szombattól

ĀA kijárási tilalom éjfélre módosul, az üzletek is eddig lehetnek nyitva - A védettségi igazolvánnyal rendelkezők szállodába, rendezvényekre és az éttermek belső tereibe is mehetnek