Belföld

Hatalmas siker volt a rendkívüli oltási akció

Ahogyan arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, pénteken egész napos oltási akció zajlott. Az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében a Sinopharm mellett a Pfizer vakcinájára is foglalhattak időpontot a regisztráltak a kórházi oltópontokra.

Hatalmas siker  volt a rendkívüli oltási akció
Tömegesen vesznek részt az emberek a pénteki rendkívüli oltási akcióban
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hatalmas siker  volt az egész napos oltási akció, ahogyan az várható is volt, a kórházi oltópontok előtt kígyózó sorok alakultak ki, tömegesen vettekk részt az emberek a rendkívüli oltási akcióban.

A várakozók mindenhol betartották a védelmi szabályokat. Ahogyan máskor is, most is katonák segítettek az irányításban. Annak ellenére is jól halad a vakcinák beadása, hogy terheléses támadás érte az online időpontfoglaló rendszert, így az  elérhetetlenné vált.

Galériánkban a kép szélére kattintva váltogathat a fotók között.

Hatalmas siker a rendkívüli oltási akció
Hatalmas siker a rendkívüli oltási akció
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az oltásra – kórháztól függően – péntek délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor.

Orbán Viktor miniszterelnök reggel közölte, hogy már csak pénteken olthatnak az orvosok Pfizer-vakcinával, utána pár hétig nem lesz elérhető. Minderre azért van szükség, hogy a 16 és 18 év közöttieket is lehessen oltani. Őket azonban csak Pfizer-vakcinával lehet, mert egyedül ennek a tesztjei vannak meg erre a korosztályra. 


Társadalmi elismerés övezi a magyar oltási programot

A magyar oltási program a világ élvonalába tartozik, mivel arányaiban mostanra itthon nagyjából ugyanannyi ember kapta meg az első oltást, mint az Egyesült Államokban, ahol jóval hamarabb indult a vakcinázás.

A magyar oltási program sikerét egy friss felmérés is alátámasztja, mely szerint a megkérdezettek háromnegyede (75 százaléka) elégedett azzal, ahogyan az oltási folyamat zajlik. 

Kapcsolódó írásaink