Belföld

Gyurcsányék továbbra is gyűjtik az aláírásokat az oltásellenes petícióhoz

A Demokratikus Koalíció január 16-án indított petíciót a kínai vakcina ellen, az oltásellenes petíció pedig azóta is, vagyis 3 és fél hónapja elérhető a párt honlapján.

Gyurcsányék továbbra is gyűjtik az aláírásokat az oltásellenes petícióhoz
Gyurcsányékat csak a hatalom érdekli
Fotó: MH/Purger Tamás

Európa-szerte tombol a járvány harmadik hulláma, ebből pedig az egyetlen kiút a vakcina. A magyar szakemberek szerint a hazánkban alkalmazott valamennyi oltóanyag hatásos és biztonságos, de Gyurcsányék nem hallgatnak rájuk és továbbra is oltásellenes kampányt folytatnak. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a hírek szerint olyan DK-s politikus is elhunyt, aki hallgatott Gyurcsányékra és visszautasította a kínai vakcinát...

A Sinopharm vakcinával már több millió embert oltottak be a világon, köztük a szomszédos Szerbiában is, amelynek oltási kampányát a bukott miniszterelnök is éltette.

A Gyurcsány-párti polgármesterek nemrég felszólították a kormányt, hogy ne küldjenek orosz és kínai vakcinát azokba a városokba, ahol gyurcsányista vezetés van, miközben ezekben a városokban is sokan várják, hogy hatékony és biztonságos koronavírus elleni vakcinához jussanak.

Ha baloldalon múlt volna, akkor Gyurcsány Ferenc egészen biztosan nem kaphatna oltást holnap

Jól példázza ez a baloldal felelőtlenségét. Miközben az oltások ellen uszítanak, közben azért maguknak beadatják a vakcinát - írja Facebookon közzétett fotójához Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Objektum doboz

A Gyurcsány vezette baloldal a járvány kezdete óta van védekezés akadályozásával van elfoglalva, kamuvideókat, álhíreket gyártanak és ezért csinálják az oltásellenes kampányt is, hogy elbizonytalanítsák az embereket. Ugyanis, ahogy azt egy baloldali elemző kijelentette, minél rosszabb a járványhelyzet az annál jobb a baloldalnak.

Ezt tetézte kedden egy másik baloldali tanácsadó: Nagy Attila Tibor szerint az elhunytak hozzátartozóinak kéne kampányolni a pártoknak. Azt mondta, a gyászból adódó fájdalmat kellőképpen ki kéne használni a baloldalnak, mert ez akár több százezer embert is elérhet.

Az oltási programot egyébként kizárólag az országba érkező vakcina mennyisége korlátozza. Gyurcsányék pedig hiába kampányolnak Brüsszel mellett, mert a brüsszeli bürokrácia szúrta el a vakcinabeszerzéseket - mint ez később ki is derült.

A magyar oltási program azért gyorsabb az uniós átlagnál, mert Magyarország nemzeti hatáskörben is szerzett be vakcinákat, 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát, így a magyar lakosságot nem csak három, hanem már öt vakcinával tudják már oltani.

De Gyurcsányéknak még így is csak az a fontos, hogy az oltás ellen kampányoljanak, ezzel veszélyeztetve az emberek életét.

Az oltásellenes petíció kapcsán egyébként Péterfalvi Attila és a NAIH is több kifogást emelt, mert a DK tájékoztatójában külföldi adatfeldolgozó cégek is szerepelnek, amelyek mind Gyurcsány bizalmi embereihez kötődnek. Másrészt az adatkezelési tájékoztató nem megfelelő, nem világos, hogy a DK mit csinál ezekkel az adatokkal.

Kapcsolódó írásaink