Belföld

Brüsszelből kampányol az oltás ellen Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc egészen cinikus módon azt a Belgiumot akarta példának állítani a magyar kormány elé, ahol összeomlott és teljesen leállt az oltás - most így kampányol az oltás ellen - írja az Origo.

Brüsszelből kampányol az oltás ellen Gyurcsány
Brüsszelben összeomlott az oltási kampány, Gyurcsánynak ez tetszik
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Brüsszelben készített videót tett fel Facebook-oldalára Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök. A belga fővárosban, az EU központjában napokra leállt az oltási kampány, miután a belga kormány egy négyfős startupra bízta az oltásra jogosultak adatainak kezelését, és a rendszer összeomlott. 

Emiatt a brüsszeli régió eldöntötte, hogy leválik az országos kampányról, ez azonban időbe telik. A belga lakosságnak eddig mindössze 11 százaléka kapta meg az első oltást, Brüsszelben ennek kevesebb mint fele (Magyarországon 20 százalék feletti az arány). 

Gyurcsány Ferenc egészen cinikus módon úgy döntött, hogy a tényeket semmibe véve Belgiumot próbálja példának beállítani.

Ezért elment egy stadionban létrehozott oltóponthoz -  de nem az oltásokról kezdett beszélni, hanem teljesen abszurd módon a tesztekről. Egy oltópontnál, közben a háta mögött teljesen kihalt volt az oltópont, ezért gyurcsány fényképeket is mutogatott róla - de emberek azon sem voltak. 

Gyurcsány szerint a belgák sokkal jobban védekeznek - a valóságban pont fordítva: többen betegedtek meg (a napi rekordesetszám kétszerese a magyar csúcsnak), és többen is haltak meg, mint Magyarországon, annak ellenére, hogy kiderült, manipulálták az adatokat, és az idősek otthonában meghaltak jelentős része nem került be a statisztikába. És természetesen arról se feledkezzünk meg, hogy Magyarországon közel kétszer annyi ember kapta meg az első oltást, mint a Gyurcsány Ferenc által példaként emlegetett Belgiumban. De erről egy szót sem ejtett.

Mint ahogy teljesen tudatosan beszélt a tesztekről az oltások helyett - mintha azzal lehetne megfékezni a járványt. Így kampányol az oltás ellen.

Kapcsolódó írásaink