Belföld

Újabb DK-s politikus halt meg koronavírusban

Március 26-án meghalt koronavírus-fertőzésben Penz András, a Demokratikus Koalíció tagja. 

Újabb DK-s politikus halt meg koronavírusban
Mivel Penz András veszélyeztetett korú volt, hamarabb jogosult lett volna oltásra
Fotó: Facebook/Penz András

Március 26-án, pénteken hajnalban meghalt a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezelt Penz András, a Pest megyei 6. választókerület volt DK-s elnöke, a Demokratikus Koalíció Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselője, a DK felügyelőbizottságának tagja, az Országos Tanács tagja és a párt gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője – tudatta a Demokratikus Koalíció.

A meghalt DK-s politikus március 20-án a Facebookon közzétett bejegyzésében maga hozta nyilvánosságra, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, majd négy nappal később tudatta, hogy az Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára került.

A hírt külön tragikusság teszi, hogy Penz András az elmúlt hónapokban maga is aktívan részt vett a Gyurcsány-féle vakcinaellenes kampányban.

Penz január 20-án a Facebookon osztotta meg a DK-nak a kínai vakcina alkalmazása ellen indított petícióját, annak aláírására buzdítva ismerőseit. Később, február 3-án is azt sugallta egy bejegyzésében, hogy gond lehet a keleti vakcinákkal, mert nem kérik azok európai engedélyeztetését a gyártóik. Penz András február 24-én ismételten az oltásellenes petíciót népszerűsítette, ezúttal szabad vakcinaválasztást követelve.

A Facebookon március 2-án azt írta, hogy nincs beoltva, felesége viszont már megkapta a vakcinát, mégpedig éppen a kínait.

Ez alapján akár az is feltételezhető, hogy a DK politikusa – kitartva pártja kínai vakcinát kritizáló álláspontja mellett – elutasította az oltást, ami megmenthette volna az életét.

Kapcsolódó írásaink

Átlépte a kétmilliót a beoltottak száma

ĀElhunyt 274 többségében idős, krónikus beteg, 4609 az új fertőzöttek száma - Magyarország oltási programja ezzel újabb határállomáshoz ért, minden ötödik magyar ember már megkapta az oltást - VIDEÓ