Belföld

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a DK-s Lakos Imre ügyében

Nyomozást rendeltek el Lakos Imre ügyében, aki Budapest XI. kerületében kabinetfőnöke volt a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló polgármesternek, László Imrének - közölte a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a DK-s Lakos Imre ügyében
Lakos Imre 8 millió forintot kapott másfél havi kabinetfőnöki tevékenységéért
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő azt mondta, bízik a vádemelésben a hűtlen kezelés miatti nyomozás végén, amelynek elrendelésére hosszú ideje várt.

Felidézte, hogy Lakos Imre - akit „politikusbűnözőnek” nevezett - 8 millió forintot kapott másfél havi kabinetfőnöki tevékenységéért. A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke azt mondta, hogy végül az ő nyomásgyakorlása után bocsátották el a DK újbudai elnökét, az SZDSZ korábbi fővárosi elnökét, aki a közös megegyezéskor „pofátlan” végkielégítésben részesült.

Lakos Imre az úgynevezett „Kopaszi-gate-ben” is feltűnt. Másodfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az ügyben, amelyben a vád az volt, hogy 2006-ban az önkormányzat pályáztatás nélkül játszott át magáncégeknek egy 38 hektáros területet. Végül a Kúrián felmentette őt az MSZP alkotmánybíró-jelöltje - mondta Novák Előd.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke a DK „fővárosának” nevezte Újbudát. Hangsúlyozta, hogy egy évig küzdött a 8 millió forintról szóló titkosított információért. Közölte: tudomása szerint maga Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tiltotta meg a kényes tény kiadását.

Úgy fogalmazott, hogy Czeglédy Csaba ügyvéd, „a másik DK-s politikusbűnöző” is „tízmilliókat zsebelhet be” a kerülettől, „vállalhatatlan szerződések” alapján. Arról adott például tanácsot, hogyan lehet megtagadni egy képviselő iratbetekintési jogát - mondta Novák Előd.

Mindez nem zavarja a kerület átláthatósági megbízottját: a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szerint ez a tisztség ugyancsak kifizetőhelyként működik, mégpedig a Momentum Mozgalom számára.
 

Kapcsolódó írásaink