Belföld

A DK-s László Imre is szánalmas magyarázkodásba gabalyodott

Baloldali oltásmutyi: Hiesz György, Gyöngyös polgármestere újabb verzióval rukkolt elő, ő hívta fel a háziorvosát, aki pedig azt javasolta neki, hogy oltakozzon, és ő ezt megfogadta

Hiesz György gyöngyösi polgármester, aki feleségével és háziorvosa feleségével együtt jogosulatlanul vette igénybe a védőoltást a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, pénteken újabb verzióval állt elő.

A DK-s László Imre is szánalmas magyarázkodásba gabalyodott
A gyurcsányista városvezető, László Imre is jogosulatlanul kaphatott vakcinát
Fotó: MH/Purger Tamás

Azt fejtette ki, nem a háziorvosa hívta fel, amikor kiderült, hogy parádi idősotthonban sok vakcina megmaradt, hanem ő hívta fel a háziorvosát, mégpedig azzal, hogy megkérdezze, mit javasol. „És ő azt javasolta, hogy oltakozzam. És én oltakoztam” – mondta Hiesz. A baloldali polgármester szerdán még harminc-egynéhány megmaradt vakcináról beszélt, pénteken már negyvenkettőről, amelynek kapcsán Horváth László, a régió fideszes országgyűlési képviselője lapunknak úgy reflektált, ugyan honnan tudja ezt a polgármester? Horváth László szerint hacsak nem onnan, hogy a jogosulatlan előnyszerzést a baloldali, szocialista oltásmutyi mozgatta.

Mint megírtuk, Hiesz háziorvosa, Lénárt András a Heves megyei közgyűlésben az egészségügyi bizottság szocialista elnöke volt, Hiesz az MSZP frakcióvezetője, közös művük volt a gyöngyösi kórház működtetésének kiszervezése a Hospinvestbe.

Hiesz Györgynek e héten kellene megkapnia a második oltást, és már a pontos időpontról is értesítették, tegnap mégis azt mondta: „Azt is tudomásul veszem, ha a botrány miatt a kórház eláll az oltástól.” Ugyanakkor közölte, a polgármesteri posztról nem kíván lemondani.

Ugyancsak jogosulatlanul oltatta be magát László Imre, a DK újbudai polgármestere, aki már nem dolgozik az egészségügyben, és Hiesz Györgyhöz hasonlóan nem is regisztrált az oltásra. A gyurcsányista városvezető még január 8-án beszélt arról az ATV-ben, hogy indul beoltatni magát. „A rendelet úgy szól – magyarázta akkor –, hogy orvosi diplomával, egészségügyi végzettséggel rendelkezők számára teszik lehetővé. Én bejelentkeztem erre elsején, hatodikán kaptam meg a választ, de közben a régi kórházam, ahol tíz évig főigazgatóként dolgoztam, értesített, hogy tisztelettel várnak” – mondta László Imre, aki most már azt állítja, hogy csak oltáspárti álláspontját képviselte, amikor beoltatta magát. Csütörtökön, amikor Novák Elődnek, a Mi Hazánk Mozgalom újbudai önkormányzati képviselőjének bejegyzéséből kitűnt, hogy Hieszhez hasonlóan az oltási rendet semmibe véve ő is beoltatta magát, a bukott kormányfő bizalmasa már úgy magyarázkodott: ha tudta volna előre, hogy van egy sorrend, akkor egyértelműen visszamondja, hiszen most nem praktizál orvosként. Csütörtök este már azzal próbálta jogosultságát igazolni, hogy önkéntes altatóorvosnak állt.

Kapcsolódó írásaink