Belföld

László Imre marketingakciót csinált a járványból

2005 óta függőben van a működési nyilvántartása László Imrének, aminek következtében csak felügyelet mellett láthat el orvosi tevékenységet, szombaton mégis nagy csinnadratta közepette jelentette be, hogy jövő hét közepétől önkéntes orvosként fog segédkezni. Újbuda DK-s polgármestere így maximum csak beszélgethet a betegekkel, amivel nem biztos, hogy segíti a védekezést - írja az Origo.

László Imre marketingakciót csinált a járványból
15 éve függőben van László Imre működési nyilvántartása, most mégis orvosként kezdett el kampányolni
Fotó: MH

„Látva, hogy mekkora a baj az országban, és mennyire elszabadult a vírus, meg kellett hoznom egy fontos és megkerülhetetlen döntést. Mindig is azt vallottam, hogy aki egyszer orvos lesz, aki ezt a felelősségteljes hivatást választja, az élete végéig orvos marad. Az orvosi eskü ugyanis a sírig szól. Én is orvos vagyok, mindig is az voltam, és az is maradok. Ezért meg kellett hoznom egy fontos döntést” - drámai módon jelentette be László Imre, hogy a feleségével a (jövő) hét közepétől-végétől önkéntes orvosként fog részt venni a koronavírus elleni küzdelemben.

Szombati online sajtótájékoztatója több alkalommal is olyan magasztos kifejezéseket használt, mint például: „akkor segíthetek a legtöbbet az újbudaiaknak, ha újra felveszem a fehér köpenyt”, „ezekben az időkben nem tudok az íróasztal mögött ülni, hiszen most tudom, hogy orvosként van rám a legnagyobb szükség”, és „ez az egyetlen helyes döntés orvosként, polgármesterként és európai magyarként is”.

Bár László Imre kifejezetten lelkesnek mutatkozott, szerepvállalása, és annak hitelessége körül komoly kérdőjelek merülnek fel.

Ugyanis a tavaly novemberben felállított Országos Kórházi Főigazgatóság (OKF) hivatalos adatai szerint  2005 óta függőben van a működési nyilvántartása

A szervezet honlapján elérhető információk szerint egészségügyi tevékenységet vagy önállóan, vagy felügyelet mellett lehet végezni. Önállóan csak az az orvos tevékenykedhet, akit bejegyeztek a működési nyilvántartásba.

László Imre státusza 2005 májusa óta függőre van állítva, más képesítésével pedig nem is jelentkezett a nyilvántartásba
László Imre státusza 2005 májusa óta függőre van állítva, más képesítésével pedig nem is jelentkezett a nyilvántartásba
Fotó: Országos Kórházi Főigazgatóság

A rendszerbe bármelyik orvos, fogorvos, gyógyszerész és klinikai szakképesítéssel rendelkező személy bekerülhet, feltéve, ha benyújtotta úgynevezett első felvételi kérelmét. Az a szakember döntése, hogy ezt megteszi-e, és ha igen, mikor. 

László Imre tényleges orvosi munkát kizárólag orvosi felügyelet alatt láthat el, csak akkor adhat be vakcinát, ha egy segítő ott áll mellette, és kis túlzással fogja a kezét. 

Ezek után pedig erősen kérdéses, hogy mennyire lesz hasznos a tevékenysége, az mennyire segíti elő a védekezést - emeli ki a portál. Ugyan a baloldali polgármester bárkivel beszélgethet a rendelőben, még papírokat is aláírhat, de ez sokkal inkább tűnik marketingakciónak, mintsem valódi segítségnek. 

Kapcsolódó írásaink