Belföld

Petícióval javítanák Jakab Péter esélyeit

„Támogasd Te is, hogy az előválasztás során Jakab Péter legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje” – szólítja fel követőit a Jobbik, megosztva a Závecz Research hétfőn közzé tett, márciusi kutatási eredményeit, amelyek szerint az előválasztást váró baloldali szavazók többsége, harminc százaléka a Jobbik vezetőjét látná szívesen miniszterelnök-jelöltként.

Petícióval javítanák Jakab Péter esélyeit
Jakab Péter a Parlamentben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Őt követi Dobrev Klára (DK), majd fej-fej mellett Karácsony Gergely (Párbeszéd) és Fekete-Győr András (Momentum), végül Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom).

A petíció értelmetlen, hiszen a majdani előválasztás éppen azt hivatott eldönteni, ki a legesélyesebb baloldali jelölt, tehát a most kezdődő aláírásgyűjtés célja – a támogatottság fitogtatása mellett – egyértelműen az adatbázis-építés.

Jakab támogatóinak a nevükön kívül postai és e-mail címüket is meg kell adniuk, továbbá a digitális dokumentumban szereplő külön nyilatkozattal a petíció aláírója hozzájárulhat ahhoz, hogy elérhetőségein a Jobbik megkeresse „egyéb véleménykérés, adománygyűjtés, előválasztással kapcsolatos tájékoztatás és/vagy választási kampány céljából. Tudomásom van arról, hogy a támogatóív aláírása politikai véleményemet tükrözheti, amely különleges személyes adat, hozzájárulásomat erre tekintettel adom meg” – áll a petícióban.

Kapcsolódó írásaink