Belföld

Erősödő keresztényellenség a baloldalon

Kirekesztő, gyűlöletkeltő mondatok: felidézzük a Rákosi-korszakot idéző kijelentéseket Niedermüllertől Békés Gáspárig

Egyre erőszakosabban nyilvánulnak meg a keresztény egyházakkal, hívőikkel szemben a baloldali politikusok, megmondóemberek, saját táborukon belül elvétve van következménye a botrányoknak.

„Hogyha megnézzük azt, mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, (…) akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük” – fogalmazott tavaly január 23-án az ATV-ben a DK erzsébetvárosi polgármestere, Niedermüller Péter.

A gyurcsányista városvezető felháborító kijelentését követően sokak a lemondását követelték, a polgármesteri hivatal elé tüntetés is szerveződött, ám Niedermüllerben valószínűleg fel sem merült a lemondás gondolata, hiszen még egy antirasszista kitüntetésben is részesült, amit a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségétől kapott.

Ezután nem sokkal a Népszavában megjelent Pápai Gábor karikatúrája, amely Müller Cecília országos tiszti főorvost ábrázolta, amint a kereszten szenvedő Jézus Krisztusról kijelenti: „Alapbetegsége függőséget okozott”. A botrányos karikatúra ügyében Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese pert indított a lap ellen, de keresetét a Fővárosi Törvényszék bírája visszautasította.

Az országos tiszti főorvos személyén való gúnyolódás egyébként nem új keletű. Korábban a Népszava publicistája, Szegő Péter arról értekezett közösségi oldalán, hogy ha ő lenne a miniszterelnök, megkérné a „nem-zet Cilikéjét”, vegye le a keresztet a nyakából közszereplései alkalmával. A 444-es Bede Márton pedig fasisztának titulálta a főorvost.

A keresztények és Müller Cecília gyalázása után új célpontot talált magának a baloldal. Berki Jánosné, Bátonyterenye DK-s önkormányzati képviselője közösségi oldalán sértegette a papokat. Kijelentette: „Utálom a pedofil, mocskos papokat, mind az, fel kéne akasztani őket”. Ez után, ahogy az Niedermüllernél már bebizonyosodott, sem a gyurcsányista képviselőnő, sem a pártja nem kért bocsánatot.

Csiki Szabolcs, Pusztaszabolcs álcivil alpolgármestere is gyalázta Szűz Máriát a Facebookon. A férfi a közfelháborodásra reagálva kifejtette, minden ismerőse tudja, hogy ő toleráns, de „hogy a kedélyek lecsillapodjanak pár emberben (…) megkövetem azokat a vallásos embereket, akikből rossz érzést váltott ki a kommentem.” Csiki tisztségéről nem mondott le, félszívű bocsánatkérésének motivációja is inkább politikai volt.

Megdöbbentő volt az is, amikor kiderült, hogy a Karácsony Gergely-féle Fővárosi Önkormányzat szélsőségesen keresztényellenes „szakértőt” foglalkoztat. Békés Gáspár korábban a Magyar Ateista Társaság (MAT) Forradalom című blogján azt vetette fel: „Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban?”. A botrány miatt kirúgott „környezetügyi szakértő” a MAT egyik rendezvényén azzal is eldicsekedett, hogy a társaság elnökével, Waldmann Tamással megpróbálták fényfestéssel szivárvány színűre világítani a Gellért-hegyi keresztet.

Kapcsolódó írásaink