Belföld

Jakab Péter több mint kétmilliót költhet személyi alkalmazottakra

Jakab Péter, a nyíltan náci sofőrrel furikázó Jobbik-elnök az utóbbi hónapokban közösségi oldalán próbálja elhitetni, hogy az élete teljesen átlagos, miközben fizetése alapján a legjobban keresők közé tartozik, ő az egyik legjobban fizetett politikus Magyarországon. Jakab ráadásul a 2,4 millió forintos havi tiszteletdíja mellett komoly juttatásokat is kap, amelyek segítségével luxusirodát vagy rózsadombi lakást bérelhet, de akár milliókkal tömheti ki ismerősei, rokonai, szövetségesei zsebét.

Jakab Péter több mint kétmilliót költhet személyi alkalmazottakra
Jakab Péter ugyanannyira nem átlagember, mint amennyire az átlag magyar nem kiflin és parizeren él
Fotó: Facebook

Jakab Péter, a Jobbikot Gyurcsány szövetségesévé tevő pártelnök 2,4 millió forintot keres, 847 ezerért bérelhet irodát és további 423 ezer forintot költhet lakhatásra, vagyis ennyi pénzből bérelhet magának ingatlant havonta - írja az Origo.

Emellett 2,4 millió forint áll rendelkezésére úgynevezett „képviselői alkalmazotti keret” révén, ebből az összegből pedig bőkezűen tud adni barátainak, rokonainak és szövetségeseinek.

Ennek ellenére a Jobbik elnöke mégis úgy próbálja beállítani magát, mint akinek nem telik többre száraz kiflinél, parizernél és paprikás krumplinál, miközben sofőr szállítja egy többmilliós autóval, valamint korábban azt is bemutattuk, hogy a rendelkezésre álló havi összegből milyen fényűző ingatlanokat és irodákat bérelhet Budapest legelőkelőbb negyedeiben, mint például a Várban vagy a Rózsadombon.

A legtöbbet mégsem ezekre a tételekre költhet el a baloldal egyik legjobban kereső politikusa, hanem a munkáját segítő alkalmazottakra, méghozzá több mint 2,4 millió forintot.

A leírás szerint „a képviselő tevékenységét az Országgyűlés Hivatala által finanszírozott személyek segítik. Ezért a képviselő havonta az alap tiszteletdíj kétszeresének megfelelő összegű alkalmazotti keretre jogosult, amely nem tartalmazza a kifizetőt terhelő közterheket. A képviselő tevékenységét segítő alkalmazottak határozott idejű szerződéssel, a képviselő mandátuma alatt munkaviszonyban vagy polgári jogi jogviszonyban foglalkoztathatók. ”

Jakab Péter évente közel 29 millió forintot is kereshet, eközben viszont néhány közeli szövetségesét és barátját is megjutalmazza. A 2,4 millió forintos havi keretből telik arra is, hogy valaki elkészítse számára kamu videóit, vagy felbéreljen egy propagandafotóst aki dokumentálja a kommunista pártvezetőket idéző hamis életvitelt.

Jakab Péter ugyanannyira nem átlagember, mint amennyire az átlag magyar nem kiflin és parizeren él.

Jakab mostani arculatváltása egyrészt hamis, mivel ő maga a legjobban kereső egy százalékba tartozik, másrészt pedig a társadalom jelentős részét is megpróbálja megalázni azzal, hogy az átlagos magyart úgy festi le, mint aki minden egyes nap száraz kiflit eszik.

Nem a mostani kormány alatt jellemző ez a helyzet, hanem a megszorítások, hazugságok, adóemelések és válságok tömkelegét hozó baloldali kormányzás alatt volt, vagyis Gyurcsányék alatt, akik történetesen most éppen Jakab Péter legnagyobb szövetségesei.

Kapcsolódó írásaink