Belföld

Auschwitzban győzelmi jelet mutató jobbikos okozott balesetet Jakab Péter sofőrjeként

Hétfőn délután az Árpád-híd közelében baleset részese volt Jakab Péter szolgálati autója. A Jobbik elnökének kocsiját a Pesti Srácok információi szerint az a Hajnády Kristóf vezette, aki korábban azzal vált hírhedtté, hogy Auschwitzban járva a győzelem jelét mutogatta.

Ahogy a portál cikkében felidézi, Hajnády Kristóf a füzesabonyi Jobbik tagja volt, 2014-ben a párt képviselőjelöltje. Ezt követően került ki róla a kép, ahol épp Auschwitzban mutatja a győzelem jelét, amit Facebook oldalán is megosztott.

Más megnyilvánulásai is utaltak szélsőséges nézeteire, a Mandiner korábbi cikke szerint például közösségi oldalán Alfred Jodl náci háborús bűnöst is a példaképei közt nevezte meg.

Hajnády Kristóf a győzelem jelét mutatja Auschwitzban
Hajnády Kristóf a győzelem jelét mutatja Auschwitzban
Fotó: Pesti Srácok

Hajnády az ügy kirobbanását követően úgy reagált: „nem kérek sem én, sem a Jobbik bocsánatot, és nem büszkeségből, hanem azért nem, mert nincs miért.”

Botránya ellenére azonban továbbra is a párt közelében maradt, később az azóta a Jobbikból már kilépett Mirkóczki Ádám munkatársa volt, most pedig a jelek szerint Jakab Péter mellett dolgozik.

A Pesti Srácok információi szerint egyébként a sofőr elismerte, hogy ő volt a vétkes a hétfői balesetben, amely során Jakab Skoda Octavia típusú autója csúnyán összetört.

Kapcsolódó írásaink