Belföld

Saját sofőrre is telik 2,4 milliós fizetése mellett Jakab Péternek

Hiteltelen módon kisembernek próbálja mutatni magát, konyhájában olcsó ételekkel fotózkodik Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miközben 2,4 milliós fizetése mellett még saját sofőrre is telik neki,

Mint ahogy arról korábban mi is írtunk, Jakab Péternek a Jobbik parlamenti frakcióvezetőjeként március 1-től 2,4 millió forintra nőtt a fizetése, emellett további költségtérítésekre is jogosult, ez alapján minimum erőltetettnek, de inkább álságosnak tűnik, ahogy mostanában a közösségi médiában egyszerű kisemberként próbálja beállítani magát.

Egyszer parizert eszik piros arannyal, máskor pedig paprikás krumplit készít, ezzel azt sugallva, hogy hiába politikus, ő bizony attól még a „nép gyermeke”, aki mentes minden hivalkodástól, egyszerű, szerény körülmények között él.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a pártvezetőnek milliós fizetése mellett még sofőrre is telik, igaz, az egyelőre nem derült ki, pontosan mennyiért furikázzák a mára baloldalivá lett Jobbik elnökét, mert azt a frakció pénzéből teszik - írja az Origo.

További pikantériát ad a helyzetnek, hogy Jakab Péter sofőrje a jelek szerint nem más, mint az antiszemita botrányáról elhíresült Hajnády Kristóf, aki néhány éve azzal szerzett kétes ismertséget, hogy egy Auschwitzban készült fotón a győzelem jelét mutogatta. Később az akkor még szintén jobbikos - azóta a pártból már kilépett, és Eger polgármestereként dolgozó - Mirkóczki Ádám mellett kapott állást, most pedig úgy tűnik, Jakab is alkalmazza, ami arra enged következtetni, hogy a Jobbikban minden látszat ellenére nem változott semmit az antiszemitizmus megítélése, továbbra is tolerálják azt.

A sofőr kilétére ráadásul úgy derült fény, hogy a Jobbik-elnök szolgálati autója néhány napja karambolozott. Hajnády ott volt a baleset helyszínén, azt pedig maga Jakab állítja, hogy nem ő, hanem egy férfi vezette a Skoda Octavia típusú kocsit, amelyet egyébként az adófizetők pénzén lízingel a pártelnök. Jakab sofőrje egyébként elismerte, hogy ő volt a vétkes, ami a helyszínen készült videó alapján nem is lehet kérdéses.

A fentiek fényében tehát különösen visszás, hogy Jakab Péter a közösségi médiában azt igyekszik elhitetni követőivel, hogy ő bizony nem él nagy lábon, miközben nemcsak hogy közel 2,5 millió forintot tesz zsebre, de még külön sofőr is furikázza egy olyan autóval, amit az adófizetők pénzéből bérel.

Kapcsolódó írásaink