Belföld

Fidesz: Gyurcsányék alatt kórházakat zártak be, orvosokat és ápolókat üldöztek el

Az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat, több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból - közölte kedden a Fidesz.

Fidesz: Gyurcsányék alatt kórházakat zártak be, orvosokat és ápolókat üldöztek el
Már hatezerrel több orvos dolgozik itthon, mint 2010-ben
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A nagyobbik kormánypárt a baloldal közös nyilatkozatára reagálva kijelentette: álságos, amit a baloldal művel.

„Akit nem rúgtak ki, azokat megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, és még el is vettek tőlük egyhavi bért. A baloldal tudatosan leépítette az állami egészségügyi ellátást, mert be akarta vezetni a fizetős egészségügyet, és üzletelni akart a betegeken” - hangsúlyozta a Fidesz közleménye, amely azt is kiemeli: a baloldal álhíreivel ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, több mint 95 százalékuk aláírta a szerződést.

„Ezzel párhuzamosan minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik” - emlékeztet a kommüniké.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom