Belföld

Fidesz: Ki és milyen célból fizet „tartásdíjat” Czeglédy Csabának?

Kedden a Kecskeméti Törvényszék előtt folytatódik Czeglédy Csaba és társai ellen a hatmilliárd forintos költségvetési csalás miatt indított büntetőper. Az Országgyűlés hétfői ülésén Budai Gyula (Fidesz) azt kérdezte ezzel kapcsolatban: ki és milyen célból fizet „tartásdíjat” Czeglédy Csabának?

Fidesz: Ki és milyen célból fizet „tartásdíjat” Czeglédy Csabának?
Czeglédy Csaba
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Közölte, Gyurcsány Ferenc családi ügyvédje a Humán Operátor Zrt. vezetőjeként az általa működtetett bűnszervezeten keresztül diákokat és nyugdíjasokat károsított meg, mert nem fizette ki nekik a bérüket. Szerinte az ügyvéd ma is a baloldali ellenzék dédelgetett kegyeltje, a DK-s vezetésű önkormányzatokkal több mint 150 millió forintos nagyságrendben kötött megbízási szerződéseket.

Kitért arra is, hogy a korábban Dobrev Klára (DK) által vezetett Altus Portfolió Kft. közel 300 millió forint kölcsönt nyújtott Czeglédy Csabának. Ebben az ügyben felmerült, hogy a cég az uniós támogatásból folyósította a kölcsönt - mondta, jelezve, az unió csaláselleni hivatalához fordult.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, rossz hírük van Gyurcsány Ferenc adócsaló ügyvédje részére, az új szabályozás szerint a mentelmi jog nem vonatkozik rá. Ezért ha az európai parlamenti választás mintájára a 2022-es választáson is elindulna Czeglédy Csaba, akkor ez nem fog sikerülni - mondta.

Kapcsolódó írásaink

Czeglédy kölcsönkért, Gyurcsányné adott

ĀBudai Gyula: Ez jogosulatlan pénzügyi tevékenységnek minősül, amit a pénzügyi felügyelet meg is állapított. Ebben az esetben a naivát játszani, amit Dobrev Klára tesz, nem lehet