Belföld

Gyurcsányék még mindig a bűnökért kapott villában élnek

Felháborító és álságos, hogy az Apró-villa lakója, Dobrev Klára a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról emlékezik meg - közölte legfrissebb Facebook-posztjában Nacsa Lőrinc csütörtökön.

Gyurcsányék még mindig a bűnökért kapott villában élnek
Gyurcsány és Gyurcsányné Dobrev Klára. még mindig az Apró-villában lakik
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Fidesz-KDNP szóvivője emlékeztetett: Dobrev nagyapja, Apró Antal volt az 1956-os forradalom utáni kegyetlen kommunista megtorlás egyik főszereplője, ráadásul családjának jó része nemcsak kiszolgálója, de haszonélvezője is volt a kommunista rendszernek.

Objektum doboz

„Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára ma is abban a villában lakik, amelyet az Apró család jutalomból, az 1956-os megtorlásokért, köztük Nagy Imre koncepciós peréért kapott” - emlékeztetett Nacsa, hozzátéve: Gyurcsány és Dobrev politikai és gazdasági kapcsolatrendszerének egy részét is a kommunista rendszernek köszönheti.

A szóvivő ezért emlékeztetőül elvitt egy plakátot az Apró-villához, amelyen Rákosi Mátyás mellett Dobrev nagyapja látható. Emellett elvitt egy, az 1956 utáni megtorlásokban kivégzettek névsorát tartalmazó listát is.

Kapcsolódó írásaink

Nem 1947. február 25-én kezdődött…

ĀMa van a kommunizmus áldozatainak emléknapja – Hetvennégy éve ezen a napon hurcolták el a szovjet hatóságok Kovács Béla hajdani kisgazdapárti főtitkárt