Belföld

Rétvári: Fekete-Győr önnön kezével vetett véget pártja hitelességének

Fekete-Győr András önnön kezével vetett véget pártja hitelességének az egészségügy és az oktatás terén - írja Facebook-oldalán Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári: Fekete-Győr önnön kezével vetett véget pártja hitelességének
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A KDNP politikusa részletezte, hogy először a Momentum egészségügyi elképzeléseit Fekete-Győr saját testvére semmisítette meg, amikor élő zoom-beszélgetésben hatékonynak nevezte az orosz vakcinát, és a beszélgetésben fel sem merült, hogy az oltásért pénzt kellene kapnia a beoltottaknak.

Miniszterelnök-jelölti programbeszédében pedig a KLIK megszüntetését nevezte legfőbb oktatási céljuknak, miközben a KLIK 2017. január elsején megszűnt - folytatta Rétvári Bence. Hozzátette, „ebből is látszik, fogalmuk sincs, hogyan működnek évek óta a magyar iskolák”.

Az államtitkár szerint a Momentumnak csak annyira futja, hogy más országok modelljeivel dobálóznak, és úgy gondolja, ha még a magyar modellt sem ismerik, akkor valószínűleg a külföldi mintákról sem tudnak sokkal többet 280 karakternél.

„A Momentum beállt Gyurcsányék mögé, így valódi oktatási programjuk Gyurcsány korábbi eredményei: a kisiskolák bezárása 381 feladatellátási helyen és ezzel párhuzamosan tömeges pedagógus-elbocsájtások, a tanárok egyhavi bérének elvétele, a tandíj bevezetése, genderszemléletű oktatás” - írja Rétvári.

Objektum doboz

„Így jár az, aki a saját Facebook üzenőfalát képzeli valóságnak, és az alapján hirdet programot: megszünteti azt, ami nincs. A baloldalnak a járvány közepén is csak a hatalmi osztozkodás és a pozícióharc a fontos” - zárta bejegyzését az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink