Belföld

A Jobbik elnökhelyettese amiatt sajnálkozik, hogy párttársa nem került börtönbe

Nem csillapodnak a kedélyek a Jobbikban a magánrepülős botrányt követően: a párt elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton egy facebookos vitában arra célozgatott, hogy az ügyben érintett újpesti képviselő, Szabó Balázs sok kárt okozhat azzal a pártnak, hogy nem került börtönbe.

A Jobbik elnökhelyettese amiatt sajnálkozik, hogy párttársa nem került börtönbe
Gyöngyösi Márton a Facebookon keveredett vitába párttársával
Fotó: MH

"Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese több, az orosz érdekövezethez tartozó térségben is vezetett jobbikos delegációt, mint választási megfigyelő" - idézte fel cikkében az Origo Szabó Balázs szavait, aki azt követően szólalt meg, miután a Jobbik vezetése felfüggesztette párttagságát a történtek miatt.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Szabó és Samu Tamás Gergő volt jobbikos megyei képviselő tavaly karácsonykor egy luxuskategóriás magánrepülőgéppel utaztak az orosz érdekszférába tartozó Közép-afrikai Köztársaságba, ahol választási megfigyelőként tevékenykedtek.

Gyöngyösi Márton magára vette Szabó Balázs kritikáját, és egy posztban reagált a vádakra, igaz, azt elismerte, hogy Donyeckben és Szentpétervárott is járt választási megfigyelőként.

Írásában Sz. B.-nek nevezte az eljárás alá vont párttársát, akit pluszban "mandátumtolvajnak" minősített arra utalva, hogy Szabó nem adta vissza önkormányzati mandátumát. Ebből jól látható, hogy közel sem felhőtlen a viszony a két politikus között.

"Jegyezzük fel ezt a párttörténeti pillanatot, amikor a Jobbik elnökhelyettese azon sajnálkozik, hogy az egyik tagtársa nem került börtönbe " - írta Szabó Balázs Gyöngyösi Márton csütörtöki, uniós témájú posztja alá, miután a kommentek közt elszabadult a vita. 

A háborúra azt követően került sor, hogy az egyik hozzászóló megosztotta a hírt, miszerint a bíróság  felmentette Szabót a tunéziai turistaverős ügyében. Mint ismert, az újpesti ultraként is futó jobbikos politikust korábban jogerősen elítélték, ráadásul ezt követően több büntetőeljárást is indítottak ellene. 

Az indulatok nem csillapodtak, és Gyöngyösi Márton a vita hevében elszólta magát. "Kedves Balázs, volt tagtársam. Egyébként meg mielőtt feljegyzed ezt a pillanatot, fuss neki újra a szövegnek és próbáld meg értelmezni, mert mást írtam, mint amit beleláttál" - próbált visszavágni Szabónak, akit "volt tagtársának" nevezett.

Ez azért problémás, mert bár a párttagságát felfüggesztették Szabónak, hivatalosan még tart ellene az etikai eljárás, legalábbis a Jobbik még nem hozott nyilvánosságra ezzel kapcsolatos döntést. Tehát a Jobbik elnökhelyettese úgy hirdetett eredményt Szabó etikai ügyében, hogy az még nem zárult le.

Kapcsolódó írásaink