Belföld

Karácsony Gergely szakértője betiltaná a gyerekek megkeresztelését

Békés Gáspár, Karácsony Gergely környezetügyi szakértője szerint jogi szempontból illegitim, ha valaki gyerekként lesz tagja egy egyháznak. A baloldali szakember ezzel lényegében betiltaná a keresztelést. Békés egyébként előszeretettel gyalázza a keresztényeket. 

Karácsony Gergely szakértője betiltaná a gyerekek megkeresztelését
Békés Gáspár, Karácsony Gergely környezetügyi szakértője
Fotó: vasarnap.hu

Vasárnap.hu-ra hivatkozva írta meg a Magyar Nemzet, hogy a magát ateista aktivistának nevező Békés Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozik a főpolgármesteri hivatal klíma- és környezetügyi főosztályán.

Mint arra felhívták a figyelmet, a szakember rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában.

Gáspár korábban amellett érvelt, hogy az államnak be kellene tiltania a gyermekek megkeresztelését. Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban? - írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom című blogján még 2018-ban. A cikkben kifejtette, hogy a keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan.

Békés Gáspár írására a Klubrádió is felfigyelt, a szerzővel Dési János beszélgetett a Reggeli gyors című műsor 2018. június 5-i adásában.

Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve, vagy beletéve - fogalmazott Karácsony szakértője.

Majd ennél is tovább menve kijelentette: Szimbolikusan mindenképpen megsértése a keresztelés a gyerekek jogainak.

A kijelentést még Dési is teljesen abszurdnak tartotta, és a kommunizmus vallásellenes túlkapásaira asszociált - írja az Origo.

A KDNP reakciója

A Kereszténydemokrata Néppárt felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a gyermekek megkeresztelését betiltani akaró „szakértőjét” azonnal távolítsa el hivatalából! Ez az antikrisztiánus patológikus gyűlölet Rákosi legsötétebb korszakát idézi - áll a párt Semjén Zsolt és Vejkey Imre által aláírt közleményében.

Kapcsolódó írásaink