Belföld

Baranyi kigúnyolta, megalázta és kirúgta az „áruló” igazgatót

Toleránsék megkezdték a tisztogatást – reagált Dömötör

Szerződésszegésre hivatkozva rúgta ki Ferencváros balliberális polgármestere az SZFE-n oktatást vállaló színigazgatót, ám Baranyi eljárása egyértelműen jelezte a valódi okot, megalázóan bánt Soóssal, közösségi oldalán pedig kigúnyolta.

Baranyi kigúnyolta, megalázta és kirúgta az „áruló” igazgatót
Fotó: MH/Purger Tamás

Baranyi Krisztina csütörtök este Facebook-oldalán közölte: azonnali hatályú felmondással megszüntette a ferencvárosi Pinceszínház igazgatójának a munkaviszonyát, mivel Soós Péter nem tájékoztatta az önkormányzatot arról, hogy oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re. Bejelentéséhez a polgármester hozzáfűzte, „Soós Pétert az Űrgammák, a Tűzvonalban vagy a Hacktion rendezőjeként ismerheti a nagyközönség”.

Bár a felmondás jogalapjaként az szerepel, hogy Soós nem kért előzetes hozzájárulást, Baranyi megfogalmazása, a „Vidnyánszky-féle SZFE”, plusz az, hogy a rendező kevésbé komoly munkáit említi, egyértelműen jelzi a valódi okot. A polgármester követői vették is az adást, virtuális tapsviharban törtek ki, következetes, határozott, példaértékű döntést emlegetve, valamint azonnal megkezdték Soós Péter gúnyolását, hiába vetették fel páran, hogy a kritikusok jártak-e egyáltalán színházba.

Soós a Mandinernek nyilatkozva elmondta, szeptembertől vett volna részt az oktatásban az SZFE-n félállásban, csupán heti négy órában, és azt gondolta, ehhez nem kell engedélyt kérnie az önkormányzattól. Miután múlt szombaton a sajtóban megjelent a lista az oktatók nevével, felhívta őt a Kétfarkú Kutya Párt-i alpolgármester, Döme Zsuzsanna Suzi, és magyarázatot követelt. Soós elmondta neki, kizárólag szakmai feladatokat fog ellátni az SZFE-n. Majd behívták egy beszélgetésre, amelyen már a polgármester és a jegyző is részt vett. Az igazgató elnézést kért, amiért elmulasztott engedélyt kérni, mire Baranyi közölte, az ügynek következménye lesz, több mint valószínű, hogy nem fognak tudni a továbbiakban együtt dolgozni. Végül abban állapodtak meg, hogy Soós nyújtson be egy kérvényt. Soóst egy hét múlva ismét behívták, akkor Baranyi már nem fogadta, a jegyző tette elé a felmondólevelet, amely szerint „magatartása a munkáltatói jogkör gyakorlójánál bizalomvesztést eredményezett”.

Dömötör Csaba államtitkár közösségi oldalán úgy reagált: „Szemkilövető Feri pár hete nyíltan azzal fenyegette meg Vidnyánszky Attilát és „társait”, hogy földönfutók lesznek. Toleránsék nemcsak a levegőbe beszélnek, meg is kezdik a tisztogatást.”

Kapcsolódó írásaink