Belföld

Orbán: Az egyetemek jövője Magyarország jövője

„Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját” - írta ki közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: Stumpf István kormánybiztosként látja el a feladatot február elsejétől.

Orbán: Az egyetemek jövője Magyarország jövője
Stumpf Istvánnal vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját
Fotó: MH

 „Welcome back. Az egyetemek jövője Magyarország jövője. A következő évek legfontosabb programja az egyetemek korszerűsítése. Egész embert igénylő munka. Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját. István, üdv újra a fedélzeten!” - fogalmazott bejegyzésében Orbán Viktor.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, Havasi Bertalan arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Stumpf István február elsejétől kormánybiztosként látja el a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációját; tevékenységét a miniszterelnök irányítja.

A kormánybiztos kinevezéséről és részletes feladatköréről szóló kormányhatározat várhatóan még pénteken megjelenik a Magyar Közlönyben - mondta a sajtófőnök.

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink