Belföld

Idén 96,1 milliárd forintot fordít a kormány a háziorvosok béremelésére

Idén 96,1 milliárd forintot fordít a kormány az alapellátásban dolgozó több mint 18 ezer orvos és szakdolgozó bérének emelésére - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Idén 96,1 milliárd forintot fordít a kormány a háziorvosok béremelésére
A háziorvosok és fogorvosok jövedelme igazodni fog a történelmi orvosbéremelés során elfogadott szakorvosi bértáblához
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Kásler Miklós Facebook-bejegyzésében hozzátette, az érintettek jövedelme ezzel a szakellátásban résztvevőkével azonos szintre emelkedik.

A miniszter úgy fogalmazott: a háziorvosok és fogorvosok jövedelme igazodni fog a történelmi orvosbéremelés során elfogadott szakorvosi bértáblához.

A kormány ezzel ösztönözni kívánja a háziorvosokat és fogorvosokat a praxisközösbe történő belépésre a magas színvonalú ellátás biztosítása érdekében - zárta bejegyzését Kásler Miklós.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom