Belföld

Gyanúsan hallgat Karácsony helyettese Gyurcsány ügyvédjéről

Nem válaszolt Gy. Németh Erzsébet, humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a fideszes Budai Gyulának arra a kérdésére: a főváros alkalmazza-e a Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját?

Gyanúsan hallgat Karácsony helyettese Gyurcsány ügyvédjéről
Az elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodája folyamatosan kapja a zsíros szerződéseket
Fotó: Facebook/Czeglédy Csaba

A jogerősen elítélt, börtönt is megjárt ügyvéd-politikus - ahogy mi is beszámoltunk róla - továbbra is sorra kapja a megbízásokat a DK-s vezetésű kerületekben.

Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes asszony, ahelyett, hogy tisztességesen válaszolt volna és megmondaná, hogy Czeglédy Csaba ügyvéd mekkora összegű ügyvédi megbízási díjat kap a fővárostól, inkább személyeskedő és kioktató levelet küldött számomra - írta legújabb közösségimédia-bejegyzésében Budai Gyula országgyűlési képviselő, aki Gy. Némethnek címzett levelében arról érdeklődött, hogy kapott-e a fővárostól megbízási szerződést a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda.

A DK-s politikus azonban nem válaszolt érdemben a kérdésre, azt írta, hogy a fővárosi önkormányzati által kötött általány díjas szerződések nem tartoznak a feladatkörébe. Majd hozzátette, hogy Budainak Karácsony Gergely főpolgármesternél,vagy a főjegyzőnél kellene próbálkoznia. Így nem derült ki, hogy Czeglédy a fővárosi kerületek után a várásházán is befutott-e - írja az Origo.

Budai szerint „ez nem meglepő mivel Főnöke, Gyurcsány Ferenc ugyanilyen pökhendi stílusban mondja a magáét a Parlamentben, ahelyett, hogy válaszolnának, hogy hová tűnt a Dobrev Klára által Czeglédynek adott közel 300 millió Ft-os kölcsön.”

Objektum doboz

Czeglédy Csabát korábban jogerősen elítélték, ami miatt börtönben is ült, ráadásul jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll, emellett még a kamarai tagságát is felfüggesztették. Ennek ellenére országos politikai tervei vannak: többször jelezte, hogy szívesen lenne az egységesített baloldal szombathelyi jelöltje a '22-es parlamenti választáson.

Kapcsolódó írásaink