Belföld

150 milliós villában bujkál a cigarettacsempész MSZP-s képviselő

Nyíregyháza egyik legdrágább negyedében próbál elrejtőzni a nyilvánosság elől az MSZP cigarettacsempészéssel lebukott képviselője. Legény Zsolt egy 150 milliós villában bujkál, itt talált rá a Ripost.

150 milliós villában bujkál a cigarettacsempész MSZP-s képviselő
A Ripost stábja megtalálta a rejtőzködő Legény Zsoltot
Fotó: Ripost

A lap szerint a politikus nyilvánvalóan így akarja elérni, hogy a sokmilliós bűncselekményről, a nagy értékű, nyilvánvalóan üzletszerű cigarettacsempészésről elterelődjön a figyelem.

A portál munkatársai napokig vártak Legényre, míg végül sikerült megszólaltatniuk, de csak annyit mondott, hogy az eljárás lezárultáig nem hajlandó nyilatkozni.

Objektum doboz

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a baloldali politikus decemberben bukott le, hogy diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon.

Mint a lebukás után kiderült, Legény a gyakori látogatásai ellenére utazásai előtt nem is akkreditálta magát diplomata-útlevelével. Ez akkor sem történt meg amikor lebukott a Luzhanka ellenőrzőponton több tucat cigarettakarton csempészése közben, holott a magyar konzulátusra hivatkozott. Azt mondta, nem tudja, hogy került a cigaretta a csomagtartójába, csak úgy ott volt. Később több tanú jelenlétében, jól érthetően már azt mondta: „na jó, cigi van benne”.

Az MSZP politikusai pedig azóta is hallgatnak a történtekről, még december végén megpróbáltuk megszólaltatni Tóth Bertalan pártelnököt, de ő nem reagált a megkeresésünkre.

Legény Zsolt 2006 és 2014 között volt parlamenti képviselő, az ügy kirobbanásáig pedig az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Szövetségének alelnökeként és a párt országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsának elnökeként dolgozott.